image

Consumentenbond wil dat Dijsselbloem plannen ING stopt

vrijdag 14 maart 2014, 11:00 door Redactie, 6 reacties

Vanwege de zorgen over de aangekondigde plannen van ING om de betalingsgegevens van klanten voor gepersonaliseerde advertenties te gebruiken, heeft de Consumentenbond minister Dijsselbloem van Financiën een brief gestuurd waarin hem wordt gevraagd dit te verbieden.

In de brief laat de Consumentenbond weten dat het plan van ING in strijd is met de intentie van de wet op de privacy en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiele Instellingen. Volgens de Bond vertegenwoordigen de door ING beheerde klantgegevens een aanzienlijke materiële en immateriële waarde. Het verstrekken van de gegevens aan derden zou vooral voor adverteerders en ING voordelig zijn, terwijl klanten, die eigenaar van de gegevens zijn, er nauwelijks van profiteren, zo stelt de Bond.

"Het kan niet zo zijn dat informatie, ook in niet herleidbare vorm, gebaseerd op klantgegevens aan derden ter beschikking wordt gesteld, zonder expliciete toestemming van die klant", schrijft directeur Bart Combée. ING laat weten dat klanten vooraf toestemming moeten geven, maar ook daar maakt de Consumentenbond zich zorgen over. "Het is vrijwel onmogelijk glashelder duidelijk te maken waar iemand exact toestemming voor geeft", aldus Combée.

Hij wijst naar de praktijk op internet waar consumenten akkoord of toestemming geven zonder zich ook daadwerkelijk in de voorwaarden te verdiepen. "Het is dan ook de vraag of toestemming een werkelijk geïnformeerde keuze van de klant is." De Consumentenbond vraagt Dijsselbloem dan ook om alle activiteiten met klantgegevens om die aan derden ter beschikking te stellen en het beschikbaar stellen van klantgegevens aan derden onmogelijk te maken.

Reacties (6)
14-03-2014, 11:31 door Anoniem
"Het kan niet zo zijn dat informatie, ook in niet herleidbare vorm, gebaseerd op klantgegevens aan derden ter beschikking wordt gesteld, zonder expliciete toestemming van die klant", schrijft directeur Bart Combée

Wat is dat nu weer voor een zwaktebod?

De consumentenbond moet resoluut alle vormen van marketing van niet aan bankieren gerelateerde producten afwijzen. Als je inlogt om je rekening te beheren mag daar helemaal geen reclame worden getoond. Dat is onveilig en in strijd met de functie van een bankrekening.

De ING gaat nu al over de schreef met zijn rentepunten.

Verder moeten er strengere regels worden gesteld aan banken. Banken mogen geen onveilige plug-ins als Flash gebruiken. Sommige banken zoals ING en Nationale Nederlanden doen dat. Gebruik van Flash is onveilig en niet nodig en moet dus worden verboden.

De consumentenbond heeft kennelijk niets geleerd van de enorme faal bij het instemmen van het afwentelen van risico's van de bank op de consument.
14-03-2014, 12:44 door Anoniem
Te laat, binnenkort is het definitief over en uit met je privacy.

Vanuit Europa zal zeer waarschijnlijk wetgeving worden aangenomen waarbij verwerking, lees handel, in pseudonieme data zonder toestemming van de klant zelf mogelijk wordt.
Pseudonieme data zijn eenvoudig herleidbaar en niet anoniem!

Zie artikelen :

"Wat is het probleem met 'pseudonieme data'?"
http://computerworld.nl/beveiliging/79778-wat-is-het-probleem-met--pseudonieme-data?/

"EU-privacywet van alle kanten onder vuur"
http://webwereld.nl/beveiliging/81704-eu-privacywet-van-alle-kanten-onder-vuur

Met dank aan het Europese parlement.
Dat niet is opgewassen tegen de duizenden en duizenden lobbyisten die daar dagelijks beleid onder druk zetten met onder meer kant en klaar aangeleverde adviezen en plannen voor de meer luie en of behoeftige europarlementariërs.
Zou privacy minded Duitsland dit nog kunnen tegenhouden?
14-03-2014, 14:16 door Anoniem
De consumentenbond zou een dergelijk verzoek beter aan Bernard Wientjes kunnen richten, want die en zijn vrienden zijn feitelijk de bazen van mensen als Dijsselbloem.
14-03-2014, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: De consumentenbond zou een dergelijk verzoek beter aan Bernard Wientjes kunnen richten, want die en zijn vrienden zijn feitelijk de bazen van mensen als Dijsselbloem.

Als je grote onzin wilt posten kun je terecht nu nujij.
15-03-2014, 09:43 door Anoniem
Algemene bankvoorwaarden
Artikel 2 Zorgplicht bank en cliënt
1. De bank neemt bij haar dienstverlening de nodige zorgvuldigheid in acht en houdt daarbij naar
beste vermogen rekening met de belangen van de cliënt. Geen van de bepalingen van deze
algemene bankvoorwaarden of van de door de bank gebruikte bijzondere voorwaarden kan aan dit
beginsel afbreuk doen.

Als de ING meent de ING Bonuskaart in te moeten voeren zijn ze geen bank meer maar een supermarkt.
17-03-2014, 14:39 door [Account Verwijderd]
Dijsselbloem en de ING zijn beide zo verrot als een mispel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.