image

Trio in VS aangeklaagd wegens omvangrijke cyberroof

dinsdag 18 maart 2014, 12:02 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn drie mannen aangeklaagd wegens een omvangrijke cyberroof waarbij werd geprobeerd om tenminste 15 miljoen dollar van banken en hun klanten te stelen. De drie verdachten zijn afkomstig uit de Oekraïne en VS en worden verdacht van fraude en identiteitsdiefstal.

Volgens de procureur-generaal wisten de mannen toegang tot de rekeningen van klanten van tientallen banken, salarisverwerkers, aandelenkantoren, betalingsverwerkers en overheidsinstanties te krijgen. Nadat het trio toegang tot de bankrekeningen had gekregen werd het geld naar rekeningen en pre-paid debitcards van de verdachten overgemaakt. Vervolgens werden 'cashers' ingezet om het overgemaakte geld op te nemen.

Als onderdeel van het plan hadden de verdachten de pre-paid debitcards met gestolen identiteitsgegevens geregistreerd en aangevraagd. Deze gestolen identiteitsgegevens werden ook gebruikt voor het indienen van frauduleuze belastingaangiftes, waarbij werd geprobeerd om geld terug te krijgen.

Het geld dat de bende via de operatie buitmaakte werd vervolgens naar het buitenland overgemaakt. In totaal zou er zijn geprobeerd om meer dan 15 miljoen dollar te stelen. Hoeveel dollar er daadwerkelijk is gestolen laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie niet weten. De verdachten kunnen tot een gevangenisstraf van maximaal 27 jaar worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.