image

Celstraf voor Amerikaan die vrouwen via malware afperste

dinsdag 18 maart 2014, 12:27 door Redactie, 0 reacties

Een 20-jarige Amerikaanse student die de computers van vrouwen met malware besmette en zo toegang tot hun webcam kreeg is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Ook zou Jared James Abrahams op de e-mailaccounts en Facebookprofielen van zijn slachtoffers hebben ingebroken.

Een aantal van deze vrouwen kende Abrahams persoonlijk, anderen vond hij door op Facebookpagina's in te breken. Abrahams maakte via de webcam foto's van zijn slachtoffers en dreigde die openbaar te maken als ze niet meer foto's en filmpjes opstuurden. Twee slachtoffers gaven aan het dreigement van de student gehoor en besloten zich voor de webcam uit te kleden terwijl Abrahams via Skype meekeek.

Slachtoffers

In totaal zou de Amerikaan op 150 online accounts hebben ingebroken, zo laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten. Onder zijn slachtoffers bevond zich ook Miss Teen USA Cassidy Wolf. Slachtoffers die worden afgeperst of van wie persoonlijke accounts zijn gecompromitteerd krijgen het advies om een ouder, een volwassene die wordt vertrouwd of de politie in te schakelen, aangezien de situatie vaak erger wordt, aldus het ministerie.

De FBI wist Abrahams snel te arresteren doordat een slachtoffer aangifte van zijn poging tot afpersing had gedaan. Verder krijgen internetgebruikers het advies om veilige wachtwoorden te gebruiken die niet eenvoudig zijn te raden, geen ongevraagde bijlagen te openen en hun webcam af te dekken als die niet wordt gebruikt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.