image

China eist uitleg VS over vermeende NSA-spionage

maandag 24 maart 2014, 11:20 door Redactie, 2 reacties

China heeft vandaag een uitleg van de Amerikaanse autoriteiten geëist vanwege de berichten dat de NSA op servers van de Chinese netwerkgigant Huawei zou hebben ingebroken en spionageaanvallen tegen Chinese functionarissen en organisaties heeft uitgevoerd, zo meldt de Associated Press.

De machthebbers in Beijing maken zich "ernstige zorgen" over de beschuldigingen en eisen dat de spionage wordt gestopt, zo liet een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken weten. De Duitse krant Der Spiegel publiceerde gisteren informatie uit documenten van klokkenluider Edward Snowden, waaruit bleek dat de NSA bij Huawei had ingebroken en Chinese functionarissen en bedrijven bespioneerde.

In het verleden is China regelmatig door de VS van spionage beschuldigd, maar dat werd altijd ontkend. "We hebben altijd al gevonden dat het internet moet worden gebruikt om de economie van een land op normale wijze te ontwikkelen, en niet moet worden gebruikt om geheime informatie te stelen, telefoons af te luisteren en monitoring", aldus de Chinese woordvoerder.

Reacties (2)
24-03-2014, 11:27 door Anoniem
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
24-03-2014, 13:39 door Anoniem
"De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet."

Change? Evidence or no eveidence: We shall never change! (quote by USA the Arrogant).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.