image

Obama blijft voorlopig zijn BlackBerry gebruiken

maandag 24 maart 2014, 11:40 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse president Barack Obama blijft voorlopig gewoon via zijn BlackBerry communiceren, zo heeft het Witte Huis laten weten. Vorige week kwam de Wall Street Journal met het nieuws dat het interne technologieteam van het Witte Huis ook naar toestellen van Samsung en LG keek.

"We kunnen bevestigen dat het Witte Huis Communicatieagentschap, net als de rest van het Ministerie van Defensie, verschillende mobiele apparaten aan het testen is", aldus een woordvoerder van het Ministerie van Defensie. Het bericht van de Wall Street Journal liet de aandelen van BlackBerry op de Amerikaanse beurs in waarde zakken, maar het ziet er niet naar uit dat Obama binnenkort met een Android aan de slag gaat.

De perssecretaris van het Witte Huis liet verslaggevers na de publicatie weten dat er op korte tijd geen plannen zijn om de BlackBerry van Obama te vervangen. De tests die nu binnen het Witte Huis worden uitgevoerd zijn voor andere afdelingen binnen de regering bedoeld, zo meldt SiliconBeat.

Reacties (2)
24-03-2014, 16:52 door Anoniem
Zal hij tijdens de top ook doen neem ik aan,hier in NL
24-03-2014, 18:57 door Anoniem
Ik neem aan dat het Witte Huis wel toegang krijgt tot de broncode van Blackberry? Ik vertrouw software waarvan ik de broncode niet mag inzien niet en ik neem aan dat zij dat ook niet doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.