image

Mogelijk weer grootschalige creditcardroof in VS

maandag 24 maart 2014, 12:25 door Redactie, 2 reacties

De VS heeft mogelijk weer met een grootschalige creditcardroof te maken, zo blijkt uit een waarschuwing die door het Californische Ministerie van Motorvoertuigen is afgegeven. Het ministerie registreert boten en motorvoertuigen, reguleert autoscholen en geeft rijbewijzen in de Amerikaanse staat Californië uit.

Opsporingsdiensten hadden het ministerie gewaarschuwd over een mogelijk beveiligingsincident bij het bedrijf dat de online creditcardbetalingen verwerkt. Het ministerie handelde in 2012 bijna 12 miljoen online transacties af. Volgens de waarschuwing zijn er op het moment geen aanwijzingen dat er op de systemen van het ministerie is ingebroken. De waarschuwing volgt op nieuws van IT-journalist Brian Krebs, die dit weekend met het nieuws kwam dat verschillende bronnen bij banken voor een nieuwe creditcardroof waarschuwden.

Alle creditcards waarmee was gefraudeerd hadden als gezamenlijk aanknopingspunt dat er bij het Ministerie van Motorvoertuigen mee was betaald. Eén van de gewaarschuwde banken zou een lijst van meer dan 1.000 creditcards hebben doorgekregen waarmee was gefraudeerd. "We zien dat twee procent van onze kaarten als gevolg hiervan gecompromitteerd is, en 100% van onze kaarten bevindt zich hier in Californië", aldus de bank. "Het is nog steeds een gigantisch aantal."

Onlangs wisten criminelen in de VS bij de Amerikaanse winkelketen Target de gegevens van 40 miljoen credit- en debitcards te stelen. De nu gewaarschuwde bank had toen met zo'n 3.000 gecompromitteerde creditcards te maken. Het ministerie zegt meer details te zullen openbaren zodra die bekend worden.

Reacties (2)
24-03-2014, 12:35 door Anoniem
Gaat security.nl nu gewoon krebsonsecurity kopieren?
24-03-2014, 20:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.