image

Malwarebytes geeft XP-gebruikers levenslange ondersteuning

maandag 24 maart 2014, 13:04 door Redactie, 6 reacties

Anti-virusbedrijf Malwarebytes heeft vandaag een compleet nieuwe versie van de software uitgebracht die gebruikers van Windows XP levenslange ondersteuning belooft. Op dit moment zou 20% van de gebruikers van Malwarebytes nog met het 12-jaar oude besturingssysteem werken.

Nog zo'n twee weken en dan stopt Microsoft de ondersteuning van XP en zullen gebruikers geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Een groot aantal anti-virusleveranciers, alsmede Microsoft zelf, hebben aangegeven dat ze virusscanners op het verouderde platform één of meerdere jaren zullen blijven ondersteunen met updates en nieuwe virushandtekeningen.

Malwarebytes, dat als aanvulling op de virusscanner moet worden gezien, heeft een gratis en betaalde versie. De levenslange XP-ondersteuning geldt in ieder geval voor gebruikers van de betaalde versie. Of ook gebruikers van de gratis versie deze support tegemoet kunnen zien wordt niet vermeld.

Reacties (6)
24-03-2014, 14:09 door Anoniem
Wat is dat toch met XP en de support.
Het is in IT-tijd gezien meer dan bejaard en de onderliggende hardware al 3 a 4x afgeschreven.
Dat de support na 12 jaar eindelijk stopt betekend dat mensen een behoorlijk winterslaap hebben genoten.
Trap die oude pc de deur uit, koop iets nieuw(er)s en ga met je tijd mee!
Bedrijven die deze oude zooi blijven ondersteunen, verkopen een wassen neus!
En mocht je nu echt geen geld hebben voor nieuwe hardware, stap dan over op linux of bsd.
25-03-2014, 03:04 door Anoniem
Net als de millenniumbug lijkt het erop dat Micro$oft krampachtig bezig is om zijn OS'n aan de man te brengen.
Er is niks mis met XP en het zal nog jaren draaien, het probleem is echter dat Micro$oft niet genoeg geld binnen krijgt via zijn opvolgers: Vi$ta was een ramp, net als ME, echter heeft Micro$oft daar niks van geleerd.
Nu proberen ze door een 'angst-scenario' mensen een idee aan te praten om over te schakelen naar Win 7 en als het even kan naar Win 8, omdat dat niet verkoopt en ze financieel in de problemen komen. Als gebruikelijk doet Micro$oft dat erg agressief door popups te geven dat een sysyteem niet meer wordt ondersteund
Micro$oft heeft geld nodig omdat ze ver achterblijven op tablet-markt en de smartphones.
Apple, Android en Linux nemen langzaam het monopolie van Micro$oft over - goede zaak.

Trap niet in die pop-ups, via taakplanner kan je ze verwijderen.

Trouwe gebruiker van XP.

Posted bij Apple.
25-03-2014, 08:57 door Anoniem
Heb je hem ook al 3x afgeschreven af als je van de bijstand moet rondkomen en je alleen maar wat surft en mailt? Een oude fiets rijdt na een kleine reparatie ook gewoon door, hoef je ook niet elke 5 jaar nieuw te kopen.
25-03-2014, 15:26 door Anoniem
Ja hoi, maar dat "angst-scenario" werkt wel! Vooral voor de ouderen onder ons zoals ik, die verknocht zijn aan hun oude computertje met XP, echt niet zoveel bijzonders doen op hun comp, en bang zijn niet te kunnen wennen aan Windows 7 of 8. Windows 8 die trouwens als ik Microsoft mag geloven de enige is waar je naar toe moet, en wel zo snel mogelijk. Windows 7 vind je al praktisch niets meer van terug daar, en 7 vind ik al lastig wennen op mijn laptop.
Ik zie met angst en beven de 8e april tegemoet, omdat je het idee krijgt dat je vanaf dat moment weinig tot niets meer kunt met je oude computer.
Nah... ik ben al jaren heel tevreden met Mbam, vind altijd objecten die andere scanners niet vinden. Misschien is een Premium versie aanschaffen van Mbam dan tussentijds een goede oplossing om nog een jaar of zo door te kunnen gaan met XP? Heeft iemand trouwens ergens al een prijs gezien?
26-03-2014, 13:28 door Anoniem
ziehier...

Malwarebytes Anti-Malware Premium is available from the online store for an annual subscription of $24.95, and provides coverage for up to three PCs. Users with existing lifetime licenses for Malwarebytes Anti-Malware PRO will receive a free upgrade to the new product.
27-03-2014, 10:43 door Anoniem
XP mag dan wel oud zijn, er is geen alternatief dat zoveel verschillende programmatuur kan draaien, zonder enorm veel resources of crashes (zoals in een VM of met Wine). Hoewel oorspronkelijk hardware afgeschreven is, leent het OS zich prima voor lager geklokte, zuinigere hardware (Intel Atom platform met CompactFlash kaart b.v.) en is het prima geschikt om nog jarenlang op maat geschreven software te draaien. Als je kijkt naar de footprint van W7 dan is die maar liefst 40 GB bij een schone install. Ter vergelijking die van Windows XP is ongeveer 2 GB.

Dat is dus 20x meer code en dus ook 20x meer kans op bugs in die code. En een hoop van die code heeft niets met functionaliteit te maken maar met sales. Als je kijkt naar toegevoegde waarde zullen we het over W8 maar al helemaal niet hebben; letterlijk een preinstalled disaster product... Een Live account moeten aamaken om je lokaal te kunnen aanmelden?!?

Internetten, daar is XP nu juist niet geschikt meer voor, maar dat kan prima met een of andere low budget tablet via een guest WiFi.

Helaas is het realiteit dat M$ niets meer zal verdienen als ze niet iets nieuws verkopen en indien ze niets meer verdienen kunnen ze ook oudere OSen niet meer blijven onderhouden.

Daarom was het geen gek idee als ze met een "Windows XP Reloaded Edition 64-bit" of iets dergelijks komen die opnieuw aangeschaft moet worden, backward compatibel met de oude XP en zijn programmatuur is, maar wel nieuwe hardware ondersteund en van security updates wordt voorzien.

Het "angst-scenario" is een beetje overdreven maar overigens best wel legitiem omdat nieuwere M$ OS-en meer van de configuratie voor voor hun rekening nemen, waardoor leken in principe veiliger af zijn met een nieuwere Windows versie. Maar voor iedereen die zelf een configuratie wil maken is het alleen maar irritant.

Linux of Unix is inderdaad een optie, dan heb je een uitstekend OS, totdat je een display server gaat installeren om een desktop te draaien. Voordat Wine en met name x11 echt robuuste producten zijn, is er voor XP gebruikers weinig alternatief. Ubuntu is goed op weg met eerst Wayland en daarna Mir als alternatieve display server, maar door zijn stap in de richting van W8 (voorliefde voor Unity en cloud intergratie) is dit ook geen mooi kant en klaar alternatief. Bovendien zijn alle 3 de display servers nog volop in ontwikkeling en nog lang niet af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.