image

Politie arresteert man wegens verkoop illegale digitale televisie

vrijdag 18 april 2014, 13:56 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft deze week op Schiphol een man aangehouden wegens de verkoop van illegale digitale televisie. Het gaat om een 33-jarige Apeldoorner die een belangrijke rol zou hebben gespeeld in een cardsharingfraudezaak. Eerder werden in deze zaak al zeven verdachten opgepakt.

De verdachten filterden met specifieke software de coderingssleutel uit een legale smartcard en stuurden die via internet naar de afnemers zodat zij digitale televisie konden kijken. Ook leverden de verkopers de benodigde door hen ingestelde ontvanger (dreambox). Afnemers kregen op deze wijze toegang tot allerlei tv-kanalen van een legale provider waarvoor normaal gesproken een legaal abonnement inclusief gemodificeerde ontvanger nodig is.

Onderzoek

Naar aanleiding van aangiften van twee Nederlandse providers en Irdeto, de leverancier van de gekraakte versleutelingstechniek, zijn politie en het Openbaar Ministerie Oost-Nederland al geruime tijd met een onderzoek naar cardsharingfraude bezig. Op 3 december vorig jaar werden er vier mannen en een vrouw uit Enschede, Den Haag en gemeente Vlagtwedde aangehouden. Eerder werden al twee vrouwen uit Enschede door de politie opgepakt.

De 33-jarige Apeldoorner bleef lange tijd onvindbaar. Maandag werd hij bij binnenkomst in Nederland door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie is onder meer nog bezig met het inventariseren van mensen die dergelijke abonnementen hebben afgenomen. Ook zij zijn namelijk strafbaar.

Reacties (2)
19-04-2014, 23:00 door Anoniem
nou digitene zend ook uit over het terrein van mij woonerf zonder dat daar mijn toestemming voor is gevraagd, is dat soms niet illegaal?

ik heb gewoon televiesie via een kabeltje, in onze lucht zit al genoeg onnodige straling dat een gevaar vorm voor onze eigen gezondheid en die van onze kinderen.
19-04-2014, 23:06 door Anoniem
Card- en keysharing is een free download?


Card- en keysharing is een betrekkelijk onbekend fenomeen. Het onrechtmatig verspreiden van gekraakte (televisie)signalen gebeurd echter op vrij grote schaal. Het ondermijnt daarmee grote economische belangen in onze samenleving. In deze workshop wordt een praktisch inzicht gegeven in:

Wat is card- en keysharing?
Hoe ziet het speelveld eruit?
Hoe gebeurt card- en keysharing?
Wat is het strafbare feit?

Deze workshop wordt verzorgd door een unieke, publieke- en private samenwerking, namelijk tussen International Security Partners BV en de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland.


http://www.nikthemadag.nl/doc/doc/doc/download/files/56-01.pdf
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.