Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Is DBAN gebruiken voldoende om spy/malware vd HD te verwijderen?

03-05-2014, 20:54 door Anoniem, 16 reacties
Hoi,ik heb reden om aan te nemen dat mensen uit mijn directe woonomgeving,mensen waarmee ik overhoop lig,weten wat ik op mijn pc bekijk,zie,doe.Dit lijkt weliswaar onwaarschijnlijk want ik heb als beveiliging Norton 360,en daarnaast (juist om keylogging,schermlogging en webcam-logging tegen te gaan ook nog de betaalde versie van Zemana Antilogger,ik gebruik meestal de Chromebrowser met daarin de volgende extensies:Norton Identity Protection,Adblock Plus,Ghostery,HTTPS Everywhere en ook zit er nog HitmanPro.Alert in mn browser,maar helaas heb ik toch mensen horen praten over iets dat ze alleen konden weten als ze meekeken op mn pc.Even ervan uitgaande dat er geen hardware keylogger op mn pc is geinstalleerd maar dus of een softwarematige keylogger/schermlogger of wellicht stealth (goed verborgen) spyware/malware op/in de HD, is de vraag:als ik mn HD maximaal overschrijf met DBAN ,is dan deze spy/malware (bijv. softwarematige keylogger) dan vernietigd/vd harde schijf af of zal ik vervolgens na gebruik van DBAN de harde schijf laten vervangen? Is er evt. een andere manier voor deze vervelende meegluurders om op een andere manier mee te kunnen kijken,bijv. door inbraak in UPC modem of in de router, kunnen ze verbinding onderscheppen en de data-pakketten bekijken? (daar zou bijv. https everywhere dan toch tegen moeten beschermen??)
Reacties (16)
04-05-2014, 14:18 door mcb
Met Dban wis je de hele hdd, blijft niets meer achter.
3x wipe (standaard instelling) is voldoende.
Daarna alles opnieuw installeren. Als eerste de OS opdates en je beveiligingsuites.

De vraag luidt: heb je andere mogelijkheden uitgesloten?
Mogelijkheden zoals:
- Wifi pw gewijzigd, en gebruik je WPA2? Kijk ook even naar evt firmware updates.
- Staat er geen info op facebook of andere plekken op internet?
- Is je scherm niet zichtbaar vanaf een raam, zodat je buren m.b.v. een verrekijker kunnen meekijken?
- Wat bespreek je met je huisgenoten/gezin/anderen en in hoeverre bespreken zij dit in het openbaar zodat iemand onbedoeld kan meeluisteren. Heb je niet toevallig een raam openstaan zodat deze zaken ook buiten te horen zijn.
- Kijk ook even naar wat voor apps je op je telefoon hebt. Er zijn genoeg apps die een spyware functie hebben.

Vraag je ook even af in hoeverre jouw omgeving dusdanig IT technisch is dat zij zomaar spyware, keyloggers e.d. op jouw pc kunnen installeren.
04-05-2014, 14:34 door john west
Misschien een lekke draadloze verbinding,voorbeeld een draadloos toetsen bord,Logitech geeft bijvoorbeeld een heel sterk signaal.
zelfs buiten het huis is te zien wat ik op mijn toetsenbord in toetst,wel een gecodeerd signaal, maar toch,hoe weet je of dit werkt?
En zo zijn er meer apparaten.
Of misschien hebben ze de zelfde codering ?
04-05-2014, 15:28 door spatieman
kijk eens links boven in dat hoekje op het plafond of daar geen camera hangt........
04-05-2014, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: Hoi,ik heb reden om aan te nemen dat mensen uit mijn directe woonomgeving,mensen waarmee ik overhoop lig,weten wat ik op mijn pc bekijk,zie,doe.
Gezien de rest van je vraag probeer je met een enkele gouden greep je hele probleem op te lossen. Gezien de matige relevantie van wat je als context aandraagt is er weinig met zekerheid te antwoorden. DBAN doet één ding, en doet het goed. Maar is het wat je nodig hebt? Dat is zo niet te zien.

Sterker, je weet niet eens of "het lek" wel electronisch was, want met een verrekijker kun je wellicht ook over iemand zijn schouder meekijken, nietwaar? Plus dat een heleboel dingen af te leiden zijn uit details die je wellicht zelf over het hoofd gezien hebt. Zelfs een achterloos weggegooide envelop kan al waardevolle informatie verstrekken.

Buiten dat hoop ik voor je dat je deze vraag niet vanaf je eigen computertje gesteld hebt, en ook niet vanaf je thuisnetwerk, en ook niet terwijl je je smartfoon op zak had, en zo verder.
05-05-2014, 10:03 door Anoniem
In aanvulling op @mcb hierboven die al een aardig compleet antwoord gaf:

1) Check even of je geen proxy gebruikt
2) "ik toch mensen horen praten over iets dat ze alleen konden weten als ze meekeken op mn pc." Je weet dat als jij focus geeft op iets dat je het juist gaat horen?
Zo zie je bijna nooit VW Polo's rijden.... maar nu je dit gelezen hebt: bam, je ziet ze.

Wellicht ten overvloede geef ik aan dat (ongeautoriseerd) "meekijken" in een PC strafbaar is. Mocht je dus bevestiging zien, meteen aangifte doen.
Mocht dat stemmetje in je hoofd echter dit denken omdat jijzelf strafbare dingen doet, maak het jezelf makkelijk en doe dan gewoon aangifte tegen jezelf.
05-05-2014, 15:33 door Anoniem
"als ik mn HD maximaal overschrijf met DBAN ,is dan deze spy/malware (bijv. softwarematige keylogger) dan vernietigd/vd harde schijf af of zal ik vervolgens na gebruik van DBAN de harde schijf laten vervangen?"

Indien je je computer opnieuw installeert, dan is die veronderstelde keylogger weg.

DBAN is helemaal niet nodig (tenzij je de personen waarom het gaat fysiek toegang verschaft tot je PC, maar dan kunnen ze ook een eventuele nieuwe keylogger installeren). Ik zie niet wat je probleem van doen heeft met DBAN.

Dergelijke zaken zijn handig indien je je harddisk weg doet, en deze in handen van derden kan vallen (i.e. indien je je hdd weg geeft, verkoopt, of bij het vuil legt waar iemand het uit kan vissen).

Kan je ons overigens iets verder uitleggen op basis waarvan je de conclusie trekt dat je een keylogger ofzo op je PC zou moeten hebben ?
05-05-2014, 16:48 door Anoniem
Nou afgezien van wat ik al eerder beschreef gebeuren er ook vreemde dingen op de computer: zo crasht de Norton Identity Protection-plugin in Chrome om de haverklap,loopt telkens Security Task Manager vast als ik wil kijken wat voor processen zich daar afspelen,en kan ik met de muis geen foto's vergroten op erotische website,de muiscursor doet raar,flikkert (alleen op /in chromebrowser,niet in IE) en zo zijn er nog wat dingen.Wat me bij het overzicht in het programma Security Task Manager opvalt is dat er steeds meerdere Chrome-processen tegelijkertijd actief zijn terwijl ik maar 1 venster in Chrome open heb.IE is de standaard browser. Zou het kunnen dat Chrome lek is en dat daardoor iets of iemand op de pc kan meekijken?Nou ja ik ga hd met Dban zeer grondig (maximaal) overschrijven,dan i.v.m. mogelijke persistent stealth-malware die door DBAN dan nog niet verdelgt is,zal ik de HD vervangen (ik draai Dban dus ook om de hd leeg te maken,die kan dan evt. naar de vuilnis) ,ik zal ook nog toetsenbord en muis vervangen om evt.hardware keyloggers te verwijderen en daarna windows herinstallatie en dan een andere,betere uitgebreide internetsecurity,waarschijnlijk Kaspersky of Bitdefender,maar Norton 360 gaat er definitief vanaf.
06-05-2014, 11:17 door Mysterio
Hebben we hier weer te maken met mevrouw 'koffie'? Onze oude bekende die zeker weet dat ze wordt afgeluisterd maar niets kan vinden? Lees dit eens door zou ik zeggen. https://www.security.nl/posting/34897/ik+word+afgeluisterd
06-05-2014, 11:52 door Anoniem
Door Anoniem: Nou afgezien van wat ik al eerder beschreef gebeuren er ook vreemde dingen op de computer:
Dat is leuk, maar het is niet van afstand te zeggen hoeveel oorzaken dat heeft, laat staan welke.

Realistisch, gezien wat je aandraagt en hoe je het brengt, heb je een paar mogelijkheden:

Of je verdiept je zelf in de materie en lost alle problemen een voor een op.

Of je huurt iemand in die het voor je doet. Maar hopen dat je 'm kan vertrouwen.

Of je gooit je computer in zijn geheel weg, inclusief backups en alle datadragers (inclusief smartfoon en mp3 speler en al het andere waar computerdata op kan) en koopt een nieuwe.

Of je zoekt professionele hulp, zij het voor jouw relatie met je omgeving (buurtwerker), zij het voor jezelf (psycholoog), en laat in de tussentijd je computer uitstaan; je kan later alsnog uitzoeken wat er mis mee is.

Aan jou de keus. Wat ga je doen?
06-05-2014, 12:00 door Anoniem
Ik zou de stroom filteren die je huis inkomt en een aluminium hoedje aanschaffen.
Heb je niks in je BIOS opgelopen?
06-05-2014, 12:40 door Anoniem
@TS Het probleem zit in elk geval niet in de "Enter" toets, die gebruik je niet.
06-05-2014, 12:43 door Anoniem
Door Anoniem: Hoi,ik heb reden om aan te nemen dat mensen uit mijn directe woonomgeving,mensen waarmee ik overhoop lig,weten wat ik op mijn pc bekijk,zie,doe.Dit lijkt weliswaar onwaarschijnlijk want ik heb als beveiliging Norton 360,

als je op het community forum van deze site zoekt zul je zien dat meer mensen ondanks Norton 360 en Zemana al jaren met soortgelijke problemen worstelen
mogelijk dat je tussen de vele reacties op de vragen van die personen ook de antwoorden vindt die je helpen met het oplossen van dit zeer ernstige probleem

wat op een rijtje gezet voor je

waar en hoe kan ik pc laten checken op hardware keyloggers en stealth spyware?

26-03-2011, 16:43 door Anoniem,
13 reacties

Door Anoniem: Hallo,ik heb al geruime tijd het idee/aanwijzingen dat mijn pc's zijn gehackt en worden afgetapt,o.a.e-mail,windows live conversaties,eigenlijk alles.Ik heb als vaste virus&spyewarescanner&firewall Norton 360 4.0,vorig jaar had ik nog McAfee Internet Security 2010,verder heb ik naast deze nog online virusscanners ESET,TrendMicro's House Call,F-Secure,en last but not least de betaalde versie van Panda Active Scan 2.0,verder gebruik ik Spybot S&D,Superantispyware,Windows Defender,en Malwarebytes.Ik heb het vermoeden dat een aantal vijanden,personen bij mij uit de buurt,die mij van alles en nog wat betichten fysiek toegang hadden tot mijn pc's en waarschijnlijk zelfs voordat ik ze via de koeriersdienst in ontvangst nam hetzij stealth spyware of zelfs hardware keyloggers in mijn pc's hebben verstopt.De scanners vinden vrijwel alleen maar tracking cookies,of helemaal niks,trend micro's house call vindt nog weleens wat trojans of exploits,die gek genoeg worden overgenomen door norton 360 virusscanner,en voorheen door mcafee virusscanner,die dan opeens meld dat ie iets gevonden en verwijderd heeft.mijn vraag is waar en hoe kan ik mijn beide pc's veilig laten nakijken op deze keyloggers en andere stealth spyware? Of kan ik mijn beide pc's beter meteen bij het grofvuil zetten en een nieuwe kopen?Ik gebruik op beide pc's Windows Vista,op de ene Basic,op de andere premium,en op beide internet explorer 8.Mijn provider is UPC,gebruik momenteel bekabeld internet,voorheen wel even draadloos internet via wifi,althans op mijn laptop, maar heb de router losgekoppeld vanwege genoemde problemen.

https://www.security.nl/posting/31736/waar+en+hoe+kan+ik+pc+laten+checken+op+hardware+keyloggers+en+stealth+spyware%3F

Hardnekkige (stealth) spyware:welke onderdelen vd pc vervangen?

04-11-2012, 21:27 door Anoniem,
16 reacties

Door Anoniem: Ik heb last van spyware en nou ja eigenlijk ook malware die van alles en nog wat op de pc uitvreet.Zelfs mn Kaspersky Pure wordt uitgeschakeld en div.functies zoals virtueel keyboard werken deels of helemaal niet meer.Ik heb dit een paar maanden geleden ook gehad en toen deed mn pc helemaal weird,ook toen werdt de beveiliging (toen norton 360) af en toe uitgeschakeld.Toen en nu scans gedaan met alle bekende virus,antispyware en malware scanners,w.o.Hitman Pro,Malwarebytes,Norton Power Eraser,Eset online scanner,Panda Active Scan,SuperAntiSpyware,Windows Defender,Malicious Software Removal Tool,Microsoft Online Virusscanner,F-Secure Blacklight enz.Geen van deze scanners vondt iets verdachts,er werden alleen tracking cookies gevonden. Nu wil ik de harde schijf en de netwerkkaart gaan vervangen.Op welke plaatsen kan de stealth spy/malware zich nog meer bevinden? Ook wil ik de huidige software Windows Vista met upgrade naar Windows 7,en de recoverypartitie (die ik niet meer vertrouw)gaan vervangen door een nieuwe windows 7 of evt.8-licentie incl.cd-rom zodat ik vrij simpel windows kan herinstalleren.

https://www.security.nl/posting/38726/Hardnekkige+%28stealth%29+spyware%3Awelke+onderdelen+vd+pc+vervangen%3F

Iemand gebruikt mijn Norton 360 licentie/software!?

22-11-2012, 23:00 door Anoniem,
5 reacties

Door Anoniem: Hallo,ik was vandaag op mijn Norton account i.v.m. verlenging vd Norton 360,ik heb een licentie voor 3 pc's en zag staan dat er alleen nog voor 1 pc een norton 360 download beschikbaar is.En dat vindt ik vreemd,want ik heb 2 pc's,daarop had ik norton 360 geinstalleerd,maar begin dit jaar is mijn laptop (met daarop dus Norton 360) gigantisch gehacked geworden, daarop besloot ik om mn laptop te laten herinstalleren en om daarop kaspersky pure 2.0 te installeren,dus ik heb op dit moment op slechts 1 pc (desktop) norton 360 geinstalleerd.Bij de herinstallatie van Windows op mijn laptop is als t goed is Norton 360 vd laptop verwijderd.Kan het zijn dat iemand anders zonder mijn toestemming mijn Norton 360 gebruikt en kan Symantec/Norton klantenservice voor mij nagaan op welke pc's (dus ook andere pc's dan die van mij)mijn Norton 360 software actief is? (software norton 360 moet toch ook ge-update worden!?)En kan het zijn dat Norton de verwijdering van Norton 360 vd laptop niet zag/ziet omdat het mogelijk niet met de norton verwijdertool is verwijderd vd pc? En daarom nog steeds uit gaat van 2 bezette pc's? Maar dat lijkt me wel onwaarschijnlijk.

https://www.security.nl/posting/38966/Iemand+gebruikt+mijn+Norton+360+licentie_software!%3F

WEBATTACK:MALICIOUS TOOLKIT WEBSITE 9 ??

10-10-2011, 17:21 door Anoniem,
3 reacties

Door Anoniem: Mijn Norton 360 melde me daarnet:inbraakpoging van rightnowandhere.com geblokkeerd.Naam van IPS waarschuwing:Web Attack Malicious Toolkit Website 9 Risico:Hoog Aanvallende computer:rightnowandhere.com (91.220.35.103,80),URL van aanvaller: rightnowandhere.com/main.php?page=41eb655d7139480d Doeladres:mijn computer Bronadres:91.220.35.103 (91.220.35.103) Verkeersbeschrijving:TCP www-http Netwerkverkeer righthereandnow.com komt overeen met de handtekening van een bekende aanval.De aanval was het resultaat van \DEVICE\HARDDISKVOLUME3\PROGRAMFILES\INTERNETEXPLORER\IEXPLORE.EXE.Wat betekend dit allemaal? Wat is er precies op mijn pc gebeurd? Wat is die malicious toolkit website 9?

https://www.security.nl/posting/33829/WEBATTACK%3AMALICIOUS+TOOLKIT+WEBSITE+9+%3F%3F

Is het mogelijk om een UPC (Arris) modem te hacken?

02-12-2011, 19:23 door Anoniem,
12 reacties

Door Anoniem: Beste forumdeelnemers,ik heb een vraag:Is het mogelijk om een UPC (Arris) modem te hacken?Ik heb een Arris (TM502B)modem (v.UPC)te hacken?Ik heb nl al een tijdje aanwijzingen dat mensen uit mijn woonomgeving niet alleen op mijn pc meekijken,maar ook zaken weten die per telefoon zijn besproken.Ik heb combipakket van UPC,dus (Digitale) kabel tv,Internet 30 mb en bellen.Ik heb Norton 360 als bewaker en gebruik daarnaast diversde online virus,spyware,malware en rootkitscanners,zoals Panda Active Scan Pro,ESET,House Call,Bitdefender,SuperAntispyware,Malwarebytes,Exterminate It,Spybot S&D,Blacklight en Norton Power Eraser en geen van allen vinden ze iets,alleen trackingcookies.Ik vraag me af hoe deze mensen bepaalde zaken kunnen weten die ik per telefoon bespreek en/of wat ik op internet doe.Is het stealth spyware,is het een (hardware) keylogger,of is wellicht de modem gehacked? Of is het encrypted malware (of is dat hetzelfde als stealth spyware?)In elk geval, is het mogelijk om een modem in dit geval de UPC Arris TM502B te hacken? Dat wil ik graag weten.

https://www.security.nl/posting/34424/Is+het+mogelijk+om+een+UPC+%28Arris%29+modem+te+hacken%3F

zemana antilogger betrouwbare software&betrouwbaar bedrijf?

23-05-2012, 16:44 door Anoniem,
3 reacties

Door Anoniem: Hallo,ik overweeg om een licentie te nemen voor Zemana antilogger.De proefperiode zit erop en dan moet je een licentie kopen om verder beveiligd te worden door Zemana antilogger.Het vond een programma/bestand genaamd sprthook.dll dat mijn toetsaanslagen logde en heeft dit geblokkeerd.Volgens mij is sprthook.dll een programma/bestand wat van upc afkomstig is en wat als ik t goed heb bedoeld is om de snelheid van mijn internetverbinding te verhogen.Maar waarom het dan toestaanslagen logde is mij een raadsel.Maar goed,dus Zemana vondt deze keylogger (want dat is deze sprthook.dll toch?)terwijl Norton 360 het gewoon zn gang liet gaan.In het verleden heeft Norton Power Eraser me wel eens gewaarschuwd voor sprthook.dll als bestand dat verdachte acties uitvoerde,maar het zei er toenniet bij WAT VOOR verdachte acties.Maarre is het bedrijf achter zemana antilogger een betrouwbaar bedrijf?

https://www.security.nl/posting/36573/zemana+antilogger+betrouwbare+software%26betrouwbaar+bedrijf%3F

security

08-01-2013, 12:52 door adrianus,
2 reacties

Door adrianus: heb de indruk dat een bepaald persoon mijn internet-bezoek compleet natrekt en zelfs
in mijn computer de files bekijkt. deze gegevens zijn niet echt gevaarlijk c.q. belangrijk maar hij verdraait deze gegevens en brieft ze door naar mijn vrouw met alle gevolgen vandien.
Hoe gaat dit te werk en wat kan ik dier tegen doen?
heb een Arris D3.0 wireless modem van mijn provider gekregen. Beveiligt die of is neit afdoende. Heb een norton 360 geinstalleerd maar wat ontbreekt er om deze idioot van me weg te krijgen.

https://www.security.nl/posting/39534/security


op een dag is er ineens een bevrijdend moment door de bijdrage van een persoon die verstand van zaken lijkt te hebben
van het pakket Norton 360 bijvoorbeeld


Symantec: traditionele anti-virus is dood

05-05-2014, 16:01 door Anoniem

Door Anoniem: Inderdaad,Norton 360 is nogal verouderd. Zo ontbreekt idd een sandbox,een beveiligd virtueel toetsenbord (zoals Kaspersky,Bitdefender en Panda die wel hebben!).Ook een bestandskluis met encryptie ontbreekt in Norton 360.De malwaredetectie is bij Norton lager dan bij Kaspersky,Bitdefender om de 2 toppers maar eens bijnaam te noemen. Norton hangt nog steeds een beetje in de jaren 90 wat hun indruk vd malware-dreiging betreft,maar welnu kijk eens het schijnt dat ze nu eindelijk toch een beetje wakker beginnen te worden.Pluspunt van Norton vindt ik de makkelijk te bedienen software,selfrepair-functie en de goede klantenservice,maar ja als bepaalde,geniepige malware en hackers niet worden tegengehouden dan is dat ook water naar zee dragen.

https://www.security.nl/posting/386892/Symantec%3A+traditionele+anti-virus+is+dood


als dat geen gelukkig toeval is
soms is de oplossing dichterbij dan je denkt
ik denk dat jullie er samen wel uit kunnen komen


het lijkt erop dat de Norton 360 expert onder andere zijn kennis in het community forum opgedaan heeft

HOE GOED IS NORTON,EN DAN MET NAME NORTON 360?

20-06-2011, 11:34 door Anoniem,
13 reacties
Door Anoniem: Hoi allemaal ik wil even vragen wat jullie van het Security.nl forum vinden van Norton,en dan met name Norton360.Hoe goed of hoe slecht is Norton (360)? Wat zijn jullie ervaringen ermee? Vreet Norton nog steeds zoveel pc-resources? En is Norton (360) makelijk door hackers te kraken/omzeilen/misleiden? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden/ervaringen.

https://www.security.nl/posting/32569/HOE+GOED+IS+NORTON%2CEN+DAN+MET+NAME+NORTON+360%3F

Norton updateprobleem&hoe andere securitysoftware verwijderen?

08-11-2011, 10:26 door Anoniem,
3 reacties
Door Anoniem: Hallo beste forumdeelmnemers,ik heb een paar vraagjes voor jullie. Ik gebruik norton 360 op mijn pc en gisteravond en vanochtend te makenmet een updateprobleem de exacte foutmelding van norton was fout 8920,223.Contact opgenomen met norton techn.ondersteuning en die zegt dat de fout wordt veroorzaakt door andere securitysoftware op op mijn pc.Volgens de medew.is die andere security software overbodig.ik gebruik o.a. spybot s&d met teatimer,super antispyware,malwarebytes,exterminate it,blacklight,panda active scan.ESET online virusscanner,House Call van Trendmicro die onlangs nog malware vondt die norton schijnbaar over het hoofd zag.Is het idd nodig/gewenst om deze andere securitysoftware te verwijderen en zo ja,hoe kan ik dit het beste doen? De Norton medewerker zei via config.scherm en dan programma's en onderdelen en dan programma verwijderen kiezen.Is dit genoeg om de div. security programma's grondig te verwijderen?

https://www.security.nl/posting/34133/Norton+updateprobleem%26hoe+andere+securitysoftware+verwijderen%3F

Vreemde meldingen door Norton 360. 6.0.

08-03-2012, 15:16 door Anoniem,
4 reacties
Door Anoniem: Ik zie wat dingen staan in het beveiligingsgeschiedenis die ik wat vreemd vindt: Activiteit Verzending van statistieken: WS.Trojan.H vrijgesteld Status: In behandeling. En Activiteit: Verzending van statistieken: Suspicious.Cloud.7.F vrijgesteld Status: In behandeling. En Activiteit: verzending van statistieken: daqos.exe vrijgesteld Status: in behandeling. En Activiteit: verzending van statistieken: UnblockSIM.exe vrijgesteld. Status:in behandeling. Sommige van deze meldingen zie ik al voor de 3e opeenvolgende dag terug in de beveiligingsgeschiedenis. Wat wil dit zeggen? Is er mogelijke malware aangetroffen,maar Norton weet niet zeker of dit malware is? En wordt het daarom dus ook niet verwijderd?

https://www.security.nl/posting/35637/Vreemde+meldingen+door+Norton+360_+6_0_


Door Anoniem: Hoi,ik heb reden om aan te nemen dat

ondanks de vele gegeven antwoorden de oplossing van dit ernstige probleem misschien niet meer in de technische hoek gevonden kan worden
06-05-2014, 15:58 door Anoniem
Door Anoniem: Nou afgezien van wat ik al eerder beschreef gebeuren er ook vreemde dingen op de computer: zo crasht de Norton Identity Protection-plugin in Chrome om de haverklap,loopt telkens Security Task Manager vast als ik wil kijken wat voor processen zich daar afspelen,en kan ik met de muis geen foto's vergroten op erotische website,de muiscursor doet raar,flikkert (alleen op /in chromebrowser,niet in IE) en zo zijn er nog wat dingen.Wat me bij het overzicht in het programma Security Task Manager opvalt is dat er steeds meerdere Chrome-processen tegelijkertijd actief zijn terwijl ik maar 1 venster in Chrome open heb.IE is de standaard browser. Zou het kunnen dat Chrome lek is en dat daardoor iets of iemand op de pc kan meekijken?Nou ja ik ga hd met Dban zeer grondig (maximaal) overschrijven,dan i.v.m. mogelijke persistent stealth-malware die door DBAN dan nog niet verdelgt is,zal ik de HD vervangen (ik draai Dban dus ook om de hd leeg te maken,die kan dan evt. naar de vuilnis) ,ik zal ook nog toetsenbord en muis vervangen om evt.hardware keyloggers te verwijderen en daarna windows herinstallatie en dan een andere,betere uitgebreide internetsecurity,waarschijnlijk Kaspersky of Bitdefender,maar Norton 360 gaat er definitief vanaf.

Hallo, mensen schijnen zich snel te irriteren aan zaken hier, echter de verschijnselen hebben waarschijnlijk door je onkunde
niks met een en ander te maken.

Om je toch wat op gang te helpen kun je volgende zaken even overwegen.

Installeer je Windows opnieuw.
Software: FireFox (geen Chrome) Firefox is beter voor je privacy dan Chrome, en is vlug genoeg.
Add-ons: Ghostery, BetterPrivacy, HTTPS Everywhere, en NoScript.
Zorg altijd voor de laatste versie van Flash.
Java doe je niet installeren of deinstalleren.
Bijna alle browsers maken wel meerdere connecties bij opstarten, en tijdens het surfen voor up-dates, en Add-ons
die kijken of je de laatste versie gebruikt, dus ook hier zal waarschijnlijk niks aan de hand zijn.

Gebruik geen Internet Explorer!

Gebruik ProcessExploren voor lopende processen en services mee te bekijken.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

Bekabel je PC inplaats van Wifi
Installeer Kaspersky in plaats van Norton. Installeer heen twee virusscanners naast elkaar. Kaspersky is meer dan genoeg.
Aanvuling is een VPN (bijv. Mullvad) om je verkeer mee te versleutelen zodat een ISP, overhead, of derden niet kunnen meekijken wat je doet, en download.

Een HD weggooien na DBAN is pure onzin, en heel zeker overbodig.
Persistent stealth-malware die DBAN overleeft bestaat niet eens. Mocht je willen meepraten over het wipen van media
verdiep je dan eerst in de materie zodat je weet waarover je praat, anders krijg je de reacties zoals nu.
3 keer overschrijven is ook meer dan genoeg en een forensic team kan ook niks meer terug vinden, dit staat ook op Google.
Ook muis en toetsenbord moet je niet weggooien, dit zijn dingen waar een opsporingsdienst iemand mee zou opzadelen.
Hardware keylogger(s) moeten ook worden ingebouwd. Dus dat de kans dat vrienden, kennissen dit doen is
hoogst onwaarschijnlijk. Dit is een projectje wat je niet even voor de fun doet. Dat de muis flikkert, of soms sponstaan vanzefl over je beeldscherm rond gaat zwerven kan duiden
op verkeerde of niet geinstalleerde drivers of anders. Ook dit kan je op Google vinden.

Alle genoemde problemen hoeven niet te duiden op malware, of een meekijkende persoon terwijl jij denkt dat dat wel zo is.
De ene browser is de andere niet, en foto's niet kunnen vergroten op een website staat hier ook los van. De website bepaald
soms wat een bezoeker kan doen met een foto.

Zo te lezen weet je wel iets van computers, maar heb je niet de kennis om een problem echt te onderzoeken.
Helemaal niet erg, maar je moet dan niet dingen gaan roepen als van "dan gooi ik de harddisk weg, en overschrijf hem
maximal want dat is pure onzin. Dit sort dingen zie je vaker bij mensen die bang zijn, en niet weten waar ze mee bezig zijn.

Je zou ook kunnen overwegen om LinuxMint te installeren, en bezoek je erotische website's voortaan met een Live-CD
en sla de plaatjes dan op een USB stickje op. Kan prima met een Live-CD. Het blijft oppassen met die erotische website's
en zeker als je niet kundig bent met computers. Door alleen al NoScript te gebruiken ben je zeker op die site's al een stuk
beter beschermd. Zolang je weet wat NoScript is, en hoe het werkt.

Tip, probeer je eens iets meer te verdiepen in bijv. Dban en het wipen van media, en het wipen van media in het algemeen.
Zo bouw je je kennis langzaam op, en weet je in de toekomst ook wat beter waar je over praat zonder euro's te verknoeien.
06-05-2014, 17:23 door Anoniem
Hallo anoniem,hier de TS. Je hebt hier (toevallig of niet toevallig!?) allerlei door mij ingezonden vragen aan Security.nl geplaatst en ik heb een vaag vermoeden (kan het natuurlijk mis hebben!?) dat jij wellicht de hacker bent (of een vd hackers) die het op mij voorzien heeft.Het is wel heel toevallig dat je nou net allerlei DOOR MIJ INGEZONDEN vragen hier plaatst.Ik denk dat je wist dat deze door mij waren ingezonden.Maar goed,mischien kun je het aan mn schrijfstijl zien of heb je gekeken naar artikelen onder norton 360 en kaspersky pure en stealth-malware e.d. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat jij zelf voor security gebruikt en of je zelf uberhaupt windows op je eigen persoonlijke pc gebruikt.gebruik jij Ubuntu / Linux, of Chromebook? Wat betreft mn eigen pc's en de problemen daaromtrent: ik weet niet waar het lek zit,malware/hackers kunnen op allerlei manieren via lekken in windows,adobe flash player, adove reader,java,IE,Chrome.Firefox en zelfs via lekken in de security-software naar binnen komen,d.m.v. virussen,rootkits,trojans,exploits en dan stealth spyware zoals keyloggers plaatsen.Het is moeilijk als de security-software niks vindt,en dan bedoel ik niet alleen norton of kaspersky,maar ook allerlei online malwarescanners als MBAM,HitmanPro.Ik kan in mijn situatie alleen maar uitgaan van mogelijke aanwezigheid van persistente malware/spyware,die wellicht diep in de hd verborgen zit,of in de bios,of ergens anders.Ook hardware-spyware,zoals een hardware keylogger sluit ik niet uit (ook al zie ik hem niet,maar zoals ik al zei er ontbraken schroefjes uit het toetsenbord,maar ik kreeg zelf het ding niet open).Ik zal daarom deze keer GRONDIG te werk gaan en harde schijf,toetsenbord en muis vervangen,ik zal DBAN gaan gebruiken om de hd via volledige en grondige,maximale overschrijving (wat kan mij t schelen als tie 24 uur of 48 uur erover doet) leeg te maken zodat ie naar de schroothoop kan,daarna wordt windows geherinstalleerd en komt er een nog betere beveiligingsoftware op (bitdefender total security 2014),als dat ook niet helpt en het is binnen no time weer raak dan stap ik definitief over naar Linux of Chromebook.
06-05-2014, 18:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nou afgezien van wat ik al eerder beschreef gebeuren er ook vreemde dingen op de computer: zo crasht de Norton Identity Protection-plugin in Chrome om de haverklap,loopt telkens Security Task Manager vast als ik wil kijken wat voor processen zich daar afspelen,en kan ik met de muis geen foto's vergroten op erotische website,de muiscursor doet raar,flikkert (alleen op /in chromebrowser,niet in IE) en zo zijn er nog wat dingen.Wat me bij het overzicht in het programma Security Task Manager opvalt is dat er steeds meerdere Chrome-processen tegelijkertijd actief zijn terwijl ik maar 1 venster in Chrome open heb.IE is de standaard browser. Zou het kunnen dat Chrome lek is en dat daardoor iets of iemand op de pc kan meekijken?Nou ja ik ga hd met Dban zeer grondig (maximaal) overschrijven,dan i.v.m. mogelijke persistent stealth-malware die door DBAN dan nog niet verdelgt is,zal ik de HD vervangen (ik draai Dban dus ook om de hd leeg te maken,die kan dan evt. naar de vuilnis) ,ik zal ook nog toetsenbord en muis vervangen om evt.hardware keyloggers te verwijderen en daarna windows herinstallatie en dan een andere,betere uitgebreide internetsecurity,waarschijnlijk Kaspersky of Bitdefender,maar Norton 360 gaat er definitief vanaf.

Hallo, mensen schijnen zich snel te irriteren aan zaken hier, echter de verschijnselen hebben waarschijnlijk door je onkunde
niks met een en ander te maken.

Om je toch wat op gang te helpen kun je volgende zaken even overwegen.

Installeer je Windows opnieuw.
Software: FireFox (geen Chrome) Firefox is beter voor je privacy dan Chrome, en is vlug genoeg.
Add-ons: Ghostery, BetterPrivacy, HTTPS Everywhere, en NoScript.
Zorg altijd voor de laatste versie van Flash.
Java doe je niet installeren of deinstalleren.
Bijna alle browsers maken wel meerdere connecties bij opstarten, en tijdens het surfen voor up-dates, en Add-ons
die kijken of je de laatste versie gebruikt, dus ook hier zal waarschijnlijk niks aan de hand zijn.

Gebruik geen Internet Explorer!

Gebruik ProcessExploren voor lopende processen en services mee te bekijken.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

Bekabel je PC inplaats van Wifi
Installeer Kaspersky in plaats van Norton. Installeer heen twee virusscanners naast elkaar. Kaspersky is meer dan genoeg.
Aanvuling is een VPN (bijv. Mullvad) om je verkeer mee te versleutelen zodat een ISP, overhead, of derden niet kunnen meekijken wat je doet, en download.

Een HD weggooien na DBAN is pure onzin, en heel zeker overbodig.
Persistent stealth-malware die DBAN overleeft bestaat niet eens. Mocht je willen meepraten over het wipen van media
verdiep je dan eerst in de materie zodat je weet waarover je praat, anders krijg je de reacties zoals nu.
3 keer overschrijven is ook meer dan genoeg en een forensic team kan ook niks meer terug vinden, dit staat ook op Google.
Ook muis en toetsenbord moet je niet weggooien, dit zijn dingen waar een opsporingsdienst iemand mee zou opzadelen.
Hardware keylogger(s) moeten ook worden ingebouwd. Dus dat de kans dat vrienden, kennissen dit doen is
hoogst onwaarschijnlijk. Dit is een projectje wat je niet even voor de fun doet. Dat de muis flikkert, of soms sponstaan vanzefl over je beeldscherm rond gaat zwerven kan duiden
op verkeerde of niet geinstalleerde drivers of anders. Ook dit kan je op Google vinden.

Alle genoemde problemen hoeven niet te duiden op malware, of een meekijkende persoon terwijl jij denkt dat dat wel zo is.
De ene browser is de andere niet, en foto's niet kunnen vergroten op een website staat hier ook los van. De website bepaald
soms wat een bezoeker kan doen met een foto.

Zo te lezen weet je wel iets van computers, maar heb je niet de kennis om een problem echt te onderzoeken.
Helemaal niet erg, maar je moet dan niet dingen gaan roepen als van "dan gooi ik de harddisk weg, en overschrijf hem
maximal want dat is pure onzin. Dit sort dingen zie je vaker bij mensen die bang zijn, en niet weten waar ze mee bezig zijn.

Je zou ook kunnen overwegen om LinuxMint te installeren, en bezoek je erotische website's voortaan met een Live-CD
en sla de plaatjes dan op een USB stickje op. Kan prima met een Live-CD. Het blijft oppassen met die erotische website's
en zeker als je niet kundig bent met computers. Door alleen al NoScript te gebruiken ben je zeker op die site's al een stuk
beter beschermd. Zolang je weet wat NoScript is, en hoe het werkt.

Tip, probeer je eens iets meer te verdiepen in bijv. Dban en het wipen van media, en het wipen van media in het algemeen.
Zo bouw je je kennis langzaam op, en weet je in de toekomst ook wat beter waar je over praat zonder euro's te verknoeien.
OK,dank voor je goede,behulpzame reactie,enik zal hier even antwoorden: 1.Chrome is robuuster en heeft een sandbox,Firefox niet. Even over Kaspersky (die gebruik ik op mn laptop): deze ondersteund Firefox niet op nauwelijks,ze lopen altijd achter de feiten (nieuwste FF versies) aan en dus werken de beveiligingsplugins van Kaspersky niet,slechts korte periodes doen de Kaspersky plugins het,tot er weer een nieuwe versie van FF uitkomt.,dan kan het weken zelfs maanden duren voordat Kaspersky weer even bij is (meestal na een versie update van Kaspersky Pure zelf).Muis en toetsenbord zal ik niet weggooien,want idd kan dit forensisch bewijsmateriaal zijn,bovendien mankeert er technisch gezien niks aan,maar ik wil gewoon even kijken wat er gebeurd als ik de muis en keyboard (tijdelijk) vervang,of ze dan nog meegluren,passwords onderscheppen enz.Ik ben ook van plan om na herinstallatie windows enz. EMET te installeren,dit kan hopelijk mn pc's weer wat veiliger houden.
06-05-2014, 21:57 door Anoniem
Volgens mij komen die problemen alleen maar door conflicten van al die 'beveiligingssoftware' die je naast elkaar draait ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.