image

Russische cybercrimineel in beroep tegen uitlevering Nederland

maandag 12 mei 2014, 11:44 door Redactie, 3 reacties

Een Russische cybercrimineel die van grootschalige creditcardfraude wordt verdacht en door zowel de Amerikaanse als Russische autoriteiten wordt gezocht, is tegen een uitspraak van het Rotterdamse gerechtshof in beroep gegaan dat hij aan de Verenigde Staten mag worden uitgeleverd.

Vorige maand oordeelde het gerechtshof dat Vladimir Drinkman aan zowel de VS als Rusland mag worden uitgeleverd. Beide landen hadden een verzoek tot uitlevering ingediend. Drinkman wordt samen met vier handlangers ervan verdacht 160 miljoen creditcardnummers te hebben gestolen, waarmee voor meer dan 300 miljoen dollar werd gefraudeerd. De bende wist via SQL Injection onder andere bij verschillende supermarktketens en betalingsverwerkers in te breken.

Drinkman kon dankzij de locatiegegevens van zijn telefoon door de Nederlandse politie worden opgespoord en aangehouden en zit sinds zijn arrestaties in 2012 vast. Het is nu aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om te bepalen of en wanneer Drinkman wordt uitgeleverd. De Rus zou volgens het Rotterdamse gerechtshof alleen tegen een eventuele uitlevering aan de VS beroep hebben aangetekend, zo meldt Bloomberg.

Reacties (3)
12-05-2014, 20:06 door tuxick
waarom niet gewoon in rusland veroordelen?
12-05-2014, 20:28 door Anoniem
Het blijft een rus, misschien dat hij toch Siberie verkiest boven zeepjes voor Bubba rapen in de VS.
13-05-2014, 06:04 door Anoniem
Huh, voorarrest sinds 2012? Hoe lang mag dat dan wel niet duren? Het is maar geld, er is niemand vermoord ofzo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.