image

Onderzoek naar beveiliging eBay aangekondigd

zaterdag 24 mei 2014, 06:37 door Redactie, 3 reacties

Verschillende procureurs-generaal van Amerikaanse staten zijn een formeel onderzoek gestart naar de beveiligingsmaatregelen die eBay gebruikte om klantgegevens te beschermen. Aanleiding is de inbraak op het netwerk van de populaire veilingsite, zo meldt Cnet.

Bij de inbraak werden klantgegevens buitgemaakt en zag eBay zich gedwongen om 145 miljoen gebruikers te vragen om hun wachtwoord te wijzigen. Naast de aanwezige beveiligingsmaatregelen zal eBay ook moeten verklaren hoe de inbraak precies plaatsvond en welke maatregelen het neemt om herhaling te voorkomen. Volgens eBay zouden aanvallers de inloggegevens van werknemers hebben buitgemaakt. Hoe dit kon gebeuren is echter nog niet duidelijk.

De procureur-generaal van New York noemt de inbraak op het netwerk van de veilingsite zeer verontrustend en stelt dat eBay gratis kredietmonitoring aan alle getroffen klanten moet aanbieden. Na de bekendmaking van het incident stelde eBay dat het alle gebruikers per e-mail zou waarschuwen.

Sommige gebruikers klaagden dat ze de e-mail nog altijd niet hebben ontvangen, maar via Twitter laat de veilingsite weten dat het enige tijd kan duren voordat iedereen het bericht heeft ontvangen. Het bericht zal daarnaast geen ingebedde links bevatten. "Ongevraagde e-mails van eBay met links zijn nep", aldus een andere tweet van de veilingsite.

Reacties (3)
24-05-2014, 15:46 door mcb - Bijgewerkt: 24-05-2014, 15:47
Het bericht zal daarnaast geen ingebedde links bevatten. "Ongevraagde e-mails van eBay met links zijn nep", aldus een andere tweet van de veilingsite.
Slim dat ze dat er bij zetten.
Ze voelen de phisingmails al aankomen.

Alleen niet slim dat ze in het twitterbericht voor de link naar hun eigen site, een verkorter gebruiken: http://t.co/1IXpBBEblO
Nog opmerkelijker is dat de verkorte link langer is dan de initiele link waar deze naar verwijst: http://www.ebay.com
24-05-2014, 19:35 door slartibartfast
En die mooie andere club van eBay, PayPal stuurt elke maand een onzinmail met een link naar de inlogpagina met de nadruk om vooral je maandoverzicht te checken... ja, ja.

Heb trouwens de email van eBay om mijn wachtwoord te wijzigen bekeken zojuist... hoezo geen links? Wel degelijk! Een link naar de pagina waar je je wachtwoord moet veranderen.

Ze zeuren maar wat...
25-05-2014, 15:04 door Anoniem
Wat ik stuitend vind is dat mijn amerikaans account direct een melding kreeg en mijn nederlands nog steeds niet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.