image

Chinese software in de lift na beschuldigingen VS

maandag 2 juni 2014, 10:39 door Redactie, 3 reacties

Het zijn goede tijden voor Chinese softwarebedrijven, die sinds de aanklacht van de Amerikaanse autoriteiten dat China zich met cyberspionage bezighoudt, veel meer software verkopen. Het gaat vooral om de verkoop van netwerkproducten en beveiligingssoftware aan overheidsinstanties en staatsbedrijven.

"Het is begrijpelijk voor een land om de eigen cyberveiligheid te versterken en tegelijkertijd onafhankelijk en in controle te blijven", zegt Lu Zhaoxia, topman bij het Chinese Neusoft. "In de VS en Japan zijn alle kernsystemen door binnenlandse bedrijven ontwikkeld." Sinds de VS vijf Chinese militairen van cyberspionage beschuldigde, is het aandeel van Neusoft met 15% gestegen.

Ook andere Chinese bedrijven zeggen een toename van de verkopen te zien, mede ingegeven door het beleid van de Chinese overheid. "Relevant overheidsbeleid is zeker positief voor de ontwikkeling van ons bedrijf", aldus Gao Han van DHC Software tegenover Reuters. De Chinese software-industrie zou ten opzichte van vorig jaar met 30% zijn gegroeid.

Overheid

Onlangs verbood de Chinese overheid nog het gebruik van Windows 8 op nieuwe computers. Het is één van de maatregelen die de Chinese autoriteiten nemen om ervoor te zorgen dat IT-technologie niet tegen de economische ontwikkeling van het land kan worden gebruikt. "De informatieveiligheid van het land loopt direct gevaar als we software gebruiken die met backdoors en dergelijke zijn geïmplementeerd", liet Miao Wei weten, minister van Industrie en Informatietechnologie. "Het is onze taak om ervoor te zorgen dit niet gebeurt."

Reacties (3)
02-06-2014, 11:56 door Anoniem
Verstandig besluit, zouden ze in Nederland/Europa ook moeten doen.
02-06-2014, 17:15 door vimes
Ik vrees dat de nederlandse overheid de expertise niet heeft om dit te doen.
03-06-2014, 18:09 door Anoniem
En natuurlijk Ubuntu Kylin doorzetten. Als de Chinezen eraan gewend zijn volgt de halve wereld vanzelf...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.