image

Adviespagina Britse politie bezwijkt na malware-waarschuwing

woensdag 4 juni 2014, 11:10 door Redactie, 0 reacties

Een website waar de Britse politie het publiek waarschuwt voor twee gevaarlijke malware-exemplaren is vanwege het grote aantal bezoekers nog altijd onbereikbaar. De waarschuwing volgde na een internationale operatie waaraan FBI, Europol en andere politiediensten meededen.

De actie was tegen de infrastructuur van de GameOver Zeus Trojan en Cryptolocker-ransomware gericht. Het Trojaanse paard zou wereldwijd tussen de 500.000 en 1 miljoen computers hebben geïnfecteerd. Vanwege het risico voor internetgebruikers, GameOver Zeus kan wachtwoorden en andere gegevens voor internetbankieren stelen, besloot de Britse National Crime Agency (NCA) een waarschuwingspagina met advies online te zetten.

Volgens de NCA hebben Britse internetgebruikers vanwege de genomen maatregelen tegen de infrastructuur twee weken de tijd om hun computer op de malware te controleren. Wordt dit niet gedaan, dan lopen gebruikers het risico dat er grote bedragen van hun rekeningen worden gestolen. De adviespagina werd ook een in artikel van de BBC genoemd.

Alle media-aandacht veroorzaakte voor een toeloop van bezoekers waar de website niet op was berekend, zo laat de organisatie achter de website via Twitter weten. Internetgebruikers werd vervolgens naar de Facebook- en Google Plus-pagina's van Get Safe Online verwezen. Hoewel de problemen al twee dagen geleden plaatsvonden is de website nog steeds niet bereikbaar. De website geeft een 503-foutmelding "Service Unavailable", zo meldt internetbedrijf Netcraft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.