image

Rabobank test persoonlijke omgeving internetbankieren

donderdag 5 juni 2014, 12:34 door Redactie, 4 reacties

De Rabobank zal in 2016 voor alle klanten een persoonlijke omgeving voor internetbankieren lanceren, waarbij er geen onderscheid meer tussen internet- of mobielbankieren is. Op dit moment test een aantal klanten van de Rabobank een eerste concept van de nieuwe online omgeving.

Stapsgewijs wordt dit uitgebreid naar meer klanten en meer gebruiksmogelijkheden. De meningen en ervaringen van deze klanten wil de bank naar eigen zeggen gebruiken om de dienstverlening en online-services te verbeteren. Naast een volledig nieuw ontwerp en een andere manier van navigeren wordt de nieuwe online omgeving veel persoonlijker.

Concept

In de eerste fase van dit concept, die voornamelijk door ZZP'ers wordt getest, is het mogelijk om een eigen naam aan de rekening te geven en daar ook een afbeelding bij te plaatsen, geld over te maken en met één druk op de knop contact te zoeken met een medewerker via chat of e-mail. Ook wordt direct de naam en foto van die medewerker getoond, zo laat de bank weten.

Tijdens de proefperiode, die tot eind van het jaar duurt, wordt het concept in verschillende fases getest en ontwikkeld. Als de verschillende pilotfases zijn afgerond, wordt de nieuwe omgeving aan alle klanten beschikbaar gesteld. In eerste instantie alleen voor klanten die mobielbankieren. De verwachting is dat dit eind 2014 zal zijn. Daarna zal de huidige internetbankieromgeving aangepast worden. Uiteindelijk zullen alle klanten in 2016 over één persoonlijke online bankomgeving voor alle financiële zaken beschikken.

Reacties (4)
05-06-2014, 13:35 door Anoniem
Eigen naam aan rekening geven kan ik ook al bij SNS en ASN.

Maar wat ik me vooral afvraag: wat is zo "nieuwswaardig" aan dit bericht om het op Security.nl te hebben?
05-06-2014, 14:06 door Anoniem
Al vaker heb ik horen spreken over de toegenomen veiligheid die deze wijze van on-line geldzaken regelen zou geven, maar het loopt nog steeds via een internet verbinding, dus ik begrijp niet hoe dit in zijn werk gaat en waarom het veiliger zou zijn. Kan iemand dat hier zonder te veel in IT details/vaktaal te treden uitleggen? Ik denk dat dat een boel duidelijkheid zou verschaffen
05-06-2014, 14:37 door Anoniem
Hopelijk is hier voldaan aan alle wetgeving: "Ook wordt direct de naam en foto van die medewerker getoond" Ik zou niet blij zijn wanneer mijn werkgever mijn naam EN foto naar buiten brengt. Dat kan leuk worden in het geval een boze klant naar zijn mening niet goed behandeld is en jou herkent van de foto (of nog veel erger: een wildvreemd iemand).

En dat dan alles nog afgezien van het feit of de klanten hierop zitten te wachten.
05-06-2014, 23:53 door Anoniem
Door Anoniem: Al vaker heb ik horen spreken over de toegenomen veiligheid die deze wijze van on-line geldzaken regelen zou geven, maar het loopt nog steeds via een internet verbinding, dus ik begrijp niet hoe dit in zijn werk gaat en waarom het veiliger zou zijn. Kan iemand dat hier zonder te veel in IT details/vaktaal te treden uitleggen? Ik denk dat dat een boel duidelijkheid zou verschaffen
Waar wordt beweerd dat deze omgeving veiliger is dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.