image

Microsoft: meeste illegale Windows in China onveilig

donderdag 13 december 2012, 12:20 door Redactie, 2 reacties

Microsoft is een nieuwe campagne in China gestart om softwarepiraterij terug te dringen, door consumenten voor de beveiligingsrisico's van illegale software te waarschuwen. Tijdens een onderzoek kocht Microsoft in Chinese winkels 169 computers. In alle gevallen was er een illegale Windowsversie op de computer geïnstalleerd. Volgens Microsoft richten cybercriminelen zich steeds vaker op bedrijven en consumenten in China.

Van de 169 computers die Microsoft analyseerde bleek dat er 154 (91%) met malware waren besmet of opzettelijke beveiligingslekken bevatten. In detail bleek dat 59% al met malware werd geleverd en bij 72% was de browser zo ingesteld dat gebruikers bewust naar scam- en phishingsites werden doorgestuurd.

Instellingen
Verder bleek dat bij meer dan 70% van de computers Windows Update, Windows Firewall en User Account Control was uitgeschakeld. "Vervalsers hebben consumenten het verhaal verkocht dat illegale producten niets kosten en gratis zijn. Ze hebben ook verteld dat het prima werkt en goed genoeg is. Geen van die beweringen klopt", aldus Microsoft topman Nick Psyhogeos tijdens een mediabriefing, waar IDG verslag van deed.

Reacties (2)
13-12-2012, 13:22 door Anoniem
ik denk dat hetzelfde gezegt kan worden over de meeste legale windows.

of toch niet? tellen al die stickers op afgedankte hardware nog steeds als 'legale windows'? die zijn een stuk veiliger, al is het omdat ze van het netwerk zijn afgesloten
13-12-2012, 17:04 door Anoniem
Volgens mij is het probleem dat de Chinese overheid daar niets aandoet; die is veel te druk bezig met economische groei en mondjes voeren dan zich druk maken over het milieu, copyright wetgeving, corruptie of onveiligheid van consumten PCs; ze heeft zelf immers nog De Grote VuurMuur ... * kuch * kuch *

Denk eerder dat MS het gebruikt als scareware middel voor de rest van de wereld; als je in China iets gedaan wilt hebben, zal je de overheid eerst mee moeten krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.