image

Digitale EHBO-kit voor aangevallen activisten en journalisten

zaterdag 12 juli 2014, 11:57 door Redactie, 0 reacties

Een groep non-gouvernementele organisaties (NGO's) hebben een digitale EHBO-kit ontwikkeld voor activisten, journalisten, bloggers en mensenrechtenactivisten die met gekaapte social media-accounts, DDoS-aanvallen op blogs en websites of andere digitale dreigingen te maken krijgen.

Volgens de groep, die onder andere uit de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation (EFF) bestaat, is het vaak lastig voor niet-technische mensen om te achterhalen wat het probleem is en welke stappen er vervolgens genomen moeten worden. De digitale EHBO-kit moet helpen om de situatie inzichtelijk te maken zodat de gebruiker vervolgens maatregelen kan nemen om zichzelf te beschermen of de situatie op te lossen.

De EHBO-kit begint met verschillende manieren om een beveiligde verbinding op te zetten, zodat er hulp kan worden gezocht. Vervolgens zijn er verschillende hoofdstukken, zoals gekaapte accounts, in beslag genomen apparaten, malware-infecties en DDoS-aanvallen. Elke sectie begint met een aantal vragen over de persoon, zijn apparatuur en situatie. Dit moet het probleem voor de gebruiker of een "first responder" die hulp verleent begrijpbaar maken.

Volgens de NGO's die de EHBO-kit aanbieden is het geen "ultieme oplossing" voor elke digitale noodsituatie, maar helpt het gebruikers en first responders om een eerste assessment van de situatie te maken en vervolgens te bepalen of ze de situatie zelf kunnen oplossen of een expert moeten inschakelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.