image

Apple blokkeert meest recente Java-versie

vrijdag 1 februari 2013, 10:34 door Redactie, 5 reacties

Apple heeft Java weer voor Mac-gebruikers geblokkeerd, de tweede keer binnen één maand. Begin januari werd Java geblokkeerd wegens een zero-day beveiligingslek waarvoor nog geen update beschikbaar was. Dat lek werd door Oracle gepatcht, maar al gauw bleek dat er nog veel meer beveiligingsproblemen met de software waren, zo ontdekte de Poolse beveiligingsonderzoeker Adam Gowdiak.

Tijdens het onderzoek naar de update van Oracle ontdekte hij twee nieuwe lekken. Daarnaast bleek dat de beveiligingsmaatregel die Oracle in Java had geïntroduceerd, en die het uitvoeren van kwaadaardige en ongesigneerde applets moest voorkomen, niet te werken.

Hoewel er geen concrete aanvallen op de meest recente Java-versie bekend zijn, is Apple toch overgegaan tot een proactieve blokkade, zo meldt beveiligingsbedrijf Intego. De in Mac OS X ingebouwde virusverwijdertool werd gisteren stilletjes door Apple bijgewerkt met een update die de Java-plug-in blokkeert.

Reacties (5)
01-02-2013, 12:18 door Anoniem
Knap schandalig dat Apple bepaalt welke software een user mag gebruiken. Maar niet heel verrassend natuurlijk: Apple biedt gewoon een omheinde speeltuin aan voor een hoge prijs en zolang de gebruikers dat willen kun je er weinig van zeggen.

Ik vraag me alleen wel af of de gebruikers van Apple zelf doorhebben met welke restricties ze allemaal te maken hebben. Waarschijnlijk niet. In mijn ervaring zijn Apple-kopers mensen die ICT willen gebruiken maar er zelf weinig van snappen.
01-02-2013, 14:13 door Anoniem
i.d.d hoogst irritant. Ik gebruik het programma Security Station van Synology. Dat leest in de browser, via Java, de camera beelden uit van mijn IP camera's. een mooi programma om van overal via een browser actuele of historische beelden te bekijken.

Sinds gisteren blijft hij alleen het opstart icoontje vertonen. Ik kan dus niet eens mijn eigen beelden meer bekijken. En als ik inlog op mijn cameras of nas, zijn dat toch echt wel te vertrouwen bronnen.
01-02-2013, 14:20 door Anoniem
Kinderen toch, zou de Windows en Apple arena niet eens gesloten kunnen worden door een consortium volwassenen die dat puberale al 30 jaar durende gekift tussen gebruikers van beide platforms voor gedáán verklaren?

Getekend,

Een tevreden Apple en Windows gebruiker (niet in volgorde van belang) en dat al gedurende ruim twaalf jaar

(ps en dan nu weer on topic aub! (Java)
02-02-2013, 07:43 door Anoniem
'inderdaad' 'Knap schandalig'

Het blijft lastig goed te doen, Flash het nieuws van een jaar geleden er nog eens op Back .
Waren ze eerst eens 7 weken te laat, nu 7 te vroeg?
Het moet niet, .. .. worden!

Voor als geen dag z0nder een k0pje Java kan : " XProtect.meta.plist " aanpassen ,
'niet heel verassend natuurlijk',
wel 'hoogst irritant' om dat gewoon even zelf op te moeten zoeken.

Mag je daarom dan toch nog doen,

hint : discussions.apple.com , Jan 31, 2013 1:42
(3 x 1 cijfertje veranderen, met TextWrangler bijvoorbeeld)

(Mac gebruiker)
04-02-2013, 18:59 door Anoniem
Door Anoniem: Kinderen toch, zou de Windows en Apple arena niet eens gesloten kunnen worden door een consortium volwassenen die dat puberale al 30 jaar durende gekift tussen gebruikers van beide platforms voor gedáán verklaren?

Getekend,

Een tevreden Apple en Windows gebruiker (niet in volgorde van belang) en dat al gedurende ruim twaalf jaar

(ps en dan nu weer on topic aub! (Java)

Dit is geen Apple vs Windows discussie. Dit gaat er om dat iemand bepaalt welke software je wel of niet mag gebruiken. Blijkbaar ben jij iemand die zich prima thuisvoelt in de speeltuin van Apple en Windows maar als Linuxgebruiker vind ik dit behoorlijk verbijsterend. Mijn computer is van mij en niet van iemand anders dus bepaal ik zelf wat ik er wel of niet mee doe.

Waarschuwingen: prima
Keuze maken voor mij: no way
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.