image

Microsoft: Google respecteert privacy niet

donderdag 7 februari 2013, 13:40 door Redactie, 15 reacties

Microsoft is een nieuwe campagne tegen Google gestart waarbij het stelt dat de zoekgigant de e-mail van gebruikers leest. "Denk je dat Google je privacy respecteert? Denk dan nog eens goed na", aldus de inleidende tekst op Scroogled.com. Volgens Microsoft bekijkt Google elke e-mail die Gmail-gebruikers ontvangen of versturen om betaalde advertenties te kunnen tonen.

"En er is geen manier om deze schending van je privacy te stoppen. Outlook.com is anders, we gaan niet door je e-mail heen om advertenties te verkopen." Vervolgens hebben bezoekers van Scroogled.com de keus om Outlook.com te proberen of een petitie te tekenen waarin Google wordt opgeroepen om het analyseren van persoonlijke e-mails om advertenties te verkopen te stoppen.

Consument
Uit onderzoek dat GfK Roper in opdracht van Microsoft onder Amerikaanse consumenten uitvoerde, bleek dat 70% niet wist dat grote e-mailaanbieders regelmatig de e-mails van gebruikers lezen om advertenties te verkopen. Iets wat 88% van de consumenten afkeurt zodra ze hier van weten.

Microsoft zegt dat de nieuwe campagne bedoeld is om consumenten over de werkwijze van Google voor te lichten en te laten zien dat Outlook.com de privacy van gebruikers wel respecteert.

"Google gaat zelfs door de e-mails van niet-Gmail-gebruikers heen om advertentie-inkomsten te genereren. Google gaat door alle e-mailberichten van elke provider heen, en verkoopt advertenties op basis van de inhoud van die berichten, iets wat volgens bijna 90% van de Amerikanen moet stoppen", aldus Microsoft.

Privacy
"Outlook.com vindt dat je privacy niet te koop is", zegt Microsoft's Stefan Weitz. "We vinden dat mensen een keuze en de controle over hun persoonlijke e-mailberichten moeten hebben, of ze nu bankgegevens of foto's met hun familie delen, of hun medische gegevens bespreken."

Weitz benadrukt dat Outlook.com een maildienst is die de privacy van gebruikers voorop stelt. "Je laat het postkantoor ook niet je post bekijken, dus waarom zou je dit Google wel laten doen?"

Reacties (15)
07-02-2013, 14:03 door Anoniem
Hoog pot & ketel gehalte.

If the product is free, you ARE the product.
07-02-2013, 14:11 door Anoniem
idee is volgens mij dat men gaat denken dat Microsoft de oprichter is van Scroogle (http://en.wikipedia.org/wiki/Scroogle).

Overigens heeft Microsoft zelf de benodigde clausules al in zijn Outlook.com terms.
"3.3. What does Microsoft do with my content? When you upload your content to the services, you agree that it may be used, modified, adapted, saved, reproduced, distributed, and displayed to the extent necessary to protect you and to provide, protect and improve Microsoft products and services. For example, we may occasionally use automated means to isolate information from email, chats, or photos in order to help detect and protect against spam and malware, or to improve the services with new features that makes them easier to use. When processing your content, Microsoft takes steps to help preserve your privacy."

Die laatste zin kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren worden geinterpreteert
07-02-2013, 14:50 door Anoniem
Saillant detail is dat dit volledig geautomatiseerd gebeurd. Beetje onprofessioneel / onsportief om een concurrent bij naam in een kwaad daglicht te stellen. Zeker door de halve misleiding. Facebook durven ze niet te benadelen omdat ze daar geen concurrent voor zijn en grote vriendjes zijn.
07-02-2013, 15:24 door Anoniem
Ja, helemaal kosher Microsoft.

http://privacy.microsoft.com/NL-NL/AdDisplay.mspx

Wij gebruiken verschillende factoren en informatietypen om te bepalen welke advertenties wij aan u zullen laten zijn. Wij kunnen bijvoorbeeld enkele van de advertenties doelgericht laten ziem volgens bepaalde algemene categorieën van interesses of segmenten waaruit wij conclusies trekken op basis van:

(a)
de pagina's die u bekijkt en de links waarop u klikt als u gebruikt maakt van websites en services van Microsoft en haar advertentiepartners,
(b)
de zoektermen die u invoert als u gebruik maakt van de zoekservices van Microsoft op Internet, zoals Bing,
(c)
de karakteristieken van de contacten waar u het meest mee interacteert via communicatie- of sociale netwerkservices van Microsoft, zoals Messenger,
(d)
demografische of interessegegevesn die u misschien heeft afgegeven tijdens het aanmaken van een Windows Live ID (bijvoorbeeld leeftijd, postcode, geslacht),
(e)
een algemene geografische locatie afgeleid van uw IP-adres, en/of
(f)
demografische of interessegegevens verkregen van andere bedrijfen (zoals de bevolking of andere karakteristieken van het gebied waar u woont).
07-02-2013, 15:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 15:45 door SirDice
Dit is toch wel de definitie van FUD.
07-02-2013, 15:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 16:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 16:25 door Rasalom
we gaan niet door je e-mail heen om advertenties te verkopen.
Aha. Microsoft leeft dus van gebakken lucht? Als een dienst van een commercieel bedrijf gratis is kan je er eigenlijk voetstoots van uit gaan dat de gebruiker het product is. Voor niets gaat eigenlijk alleen de zon op.

Maar goed Microsoft scoort hier vast wel weer een paar naïeve gebruikertjes mee.
07-02-2013, 17:36 door vimes
Dit toont gewoon aan dat microsoft niets van pricacy begrijpt.
07-02-2013, 20:10 door WesleySmalls
Pfft heeft Microsoft niet iets beter te doen dan Google zwart proberen te maken? Echt enorm zwak van ze.
07-02-2013, 21:23 door Anoniem
Dat weten we al langer dat Google je privacy niet respecteerd dat komt omdat in Amerika waar google zit er geen wet geving op dat gebied is dus zijn wij de dupe van dergelijk praktijken. De enige manier om dat te voor komen is google bannen en blokkeren maar dat heeft dan wel ver gaande gevolgen omdat ze 80% van het internet in beheer hebben.
Gewoon zo min mogelijk gegevens verstrekken en zeker geen adressen en of telefoon nummers geven die worden door verkocht aan adverteerders dit geld overigens ook voor Facebook want dat is ook geen heilig boontje.
08-02-2013, 07:20 door [Account Verwijderd]
Oke oke, Dit heeft inderdaad een hoog pot ketel gehalte.

Maar wat Google met je content doet is verre van fris.
08-02-2013, 09:05 door Mysterio
Door WesleySmalls: Pfft heeft Microsoft niet iets beter te doen dan Google zwart proberen te maken? Echt enorm zwak van ze.
Heeft er een beetje mee te maken dat Google de toegang tot bijvoorbeeld Google Maps voor Windows Phone gebruikers blokkeerde. Hopelijk wordt dit geen Apple vs Samsung achtige discussie.
29-09-2014, 17:07 door Anoniem
En Microsoft, HP, Sun, Siemens, Oracle, Lenovo, IBM en die hele ICT ratteplan respecteert uw privacy ook niet. Zo klaaar!
&&7u6#w
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.