image

13% thuisnetwerken besmet met malware in 2012

donderdag 14 februari 2013, 11:12 door Redactie, 0 reacties

Het afgelopen jaar was 13% van de Amerikaanse thuisnetwerken besmet met malware. Dat beweert Alcatel-Lucent's Kindsight Security Labs in een nieuw rapport. In het vierde kwartaal betrof het aantal infecties 11%, een daling van 2% ten opzichte van het derde kwartaal, maar over heel 2012 genomen was dertien procent geïnfecteerd met malware. De grootste dreiging komt van ZeroAccess.

Deze malware was voor ruim 22% van de waargenomen infecties verantwoordelijk, gevolgd door de MyWebSearchToolbar met 10%. Van ZeroAccess verschenen in 2012 twee peer-to-peer-versies. In het vierde kwartaal wist de nieuwere versie, die een UDP-gebaseerd Command & Control-protocol gebruikt, zijn grip op de eerste plek te verstevigen, terwijl de eerste versie in het overzicht daalde.

Flashback
Over heel 2012 genomen was ZeroAccess voor 17% van de waargenomen thuisnetwerkinfecties verantwoordelijk. Het Flashback-botnet, dat begin vorig jaar zo'n 700.000 Macs besmette, komt met zo'n 4% uiteindelijk op een vijfde plek uit. De meeste infecties van Flashback vonden in de VS plaats, wat in deze cijfers is terug te zien.

Kindsight Security Labs maakte ook een overzicht van actiefste 'internetdreigingen' die op het web werden aangetroffen. Dan blijkt dat de Hotbar-adware met 6,5% veruit het actiefst is. Volgens de analisten geeft dit aan dat de makers van Hotbar hun best doen om detectie door anti-virusprogramma's te omzeilen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.