image

Microsoft patcht defecte beveiligingsupdate voor Lync Server

woensdag 24 september 2014, 11:25 door Redactie, 0 reacties

Een beveiligingsupdate voor Microsoft Lync Server die Microsoft wegens problemen besloot te verwijderen wordt nu weer aangeboden, zo laat de softwaregigant weten. Gebruikers klaagden dat bij de installatie van de update er een Windows Security scherm verscheen waarin stond dat Windows de uitgever van de driversoftware niet kon verifiëren. Microsoft bevestigde vorige week het probleem en liet weten aan een oplossing te werken.

De opnieuw uitgebrachte update verhelpt een probleem in de originele versie waardoor gebruikers niet succesvol het bestand "server. msp" konden installeren, aldus de omschrijving van Microsoft. Gebruikers die de originele update probeerden te installeren zullen de nieuwe versie nu aangeboden krijgen en worden geadviseerd om de update zo snel als mogelijk te installeren. Volgens gebruikers die in eerste instantie klaagden blijkt de nieuwe update nu wel goed te werken.

Lync Server (voorheen bekend als Microsoft Office Communications Server) is real-time communicatie serversoftware voor bedrijven en organisaties. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor instant messaging en videoconferenties. De update verhelpt drie kwetsbaarheden waardoor een aanvaller een Denial of Service kon veroorzaken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.