image

"Weinig klachten politie over iCloud-beveiliging Apple"

woensdag 24 september 2014, 17:10 door Redactie, 1 reacties

Onlangs heeft Apple nieuwe beveiligingsmaatregelen ingevoerd om iCloud-gebruikers te beschermen, zoals twee-factor authenticatie, maar volgens een aanbieder van forensische software hebben nog maar weinig mensen dit ingeschakeld. Dat beweert Vladimir Katalov, CEO van het Russische Elcomsoft.

Het bedrijf levert verschillende forensische tools aan opsporingsdiensten, waaronder de Elcomsoft Phone Password Breaker. Via het programma is het mogelijk om iCloudback-ups te downloaden. De software zou mogelijk zijn gebruikt om naaktfoto's van allerlei beroemdheden te downloaden. De twee-factor authenticatie die Apple heeft uitgerold zorgt ervoor dat als die ook staat ingeschakeld de forensische software niet meer werkt.

Tegenover Wired laat Katalov echter weten dat de supportafdeling van Elcomsoft minder dan tien klachten van opsporingsdiensten over de nieuwe beveiligingsmaatregel heeft ontvangen. Als gebruikers de optie niet inschakelen blijven de tools van Elcomsoft gewoon werken.

Gebruikers van het forum Anon-IB.com, die zich bezighielden met het stelen van naaktfoto's, zijn minder blij met de maatregelen van Apple, zo blijkt uit een rondgang door Wired. Hoe de naaktfoto's die laatst op het internet verschenen precies zijn gestolen is nog altijd onbekend, maar er wordt aangenomen dat de beveiligingsvragen correct werden beantwoord, waardoor het wachtwoord van de aangevallen accounts kon worden gereset.

Reacties (1)
25-09-2014, 11:25 door Anoniem
Er is niet één specifieke vector gebruikt. Deze gasten zijn al een tijdje bezig en hebben meerdere technieken gebruikt om wachtwoorden te achterhalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.