image

Adobe gaat verzamelde eBook-data versleuteld versturen

vrijdag 10 oktober 2014, 08:06 door Redactie, 4 reacties

Adobe gaat de informatie over eBooks die het bij gebruikers van het programma Digital Editions 4 verzamelt straks versleuteld versturen, zo laat Adobe tegenover Security.NL weten. Deze week kreeg het bedrijf een golf van kritiek te verduren toen bleek dat het programma allerlei gegevens van geopende eBooks verzamelt, zoals gelezen pagina's en volgorde, en deze data onversleuteld naar Adobe stuurt.

Het was voor het eerst dat de software dit deed, aangezien het gedrag niet bij vorige versies werd aangetroffen. Volgens Adobe worden de gegevens alleen verzameld voor het controleren van licenties. Veel experts hekelden niet alleen het feit dat gebruikers hier niet van afweten, maar ook dat het onbeveiligd gebeurt. Een update voor het programma moet er echter voor zorgen dat alle verzamelde informatie straks via HTTPS wordt verstuurd en niet meer via HTTP. Zodoende kan het niet meer eenvoudig worden afgeluisterd. Wanneer deze update voor Digital Editions 4 zal verschijnen kon het bedrijf nog niet vertellen.

Reacties (4)
10-10-2014, 08:09 door Anoniem
Nu doen de boeven het met "Digital Editions". Wie weet wat hun volgende spywareproject is. Ik ga alles waar Adobe op staat verwijderen van mijn eigen machines.
10-10-2014, 08:17 door Anoniem
Dat doet Adobe dus niet, ik bepaal namelijk zelf wat er vanuit mijn pc wordt verstuurd, ik maak namelijk regels aan in mijn firewall.
10-10-2014, 09:16 door Anoniem
Zucht,

de symptomen (het onversleuteld versturen) worden op gelost, maar het probleem (gegevens over alle ebooks op de PC/laptop/tablet verzamelen) blijft bestaan.

Betalende klanten (de kopers en leners van ebooks) worden weer eens gecofronteerd met verdachtmakingen en wantrouwen van de copyright industrie, en hun loopjongens Adobe.

"U koopt ebooks, dan zult u ook wel illegaal materiaal op uw pc/laptop/tablet hebben staan. En aangezien de copyright industrie niet rechtstreeks op uw spullen kan.mag meekijken, doen we het wel via de drm-troep van Adobe."

Tijd voor de volgende boycot van zowel Adobe (Digital Editions) als ook de copyright industrie?

Als niemand die troep accepteert, dan stoppen ze er snel genoeg mee. (Of raken de politici in paniek)
10-10-2014, 09:16 door Anoniem
Het idee dat meegluren met de klant niet kies is, is dus nog te moeilijk voor ze. Niet heel raar want ze begonnen gewoon met gluren zonder zelfs maar na te denken dat allerlei persoonlijke informatie ongevraagd onversleuteld over het 'net versturen onmiddelijk tot verontwaardigde reacties zou leiden. Maar overtuigend is deze poging tot herstellen van vertrouwen nou niet echt, nee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.