image

Gevangenisstraffen voor online drugsverkoop

vrijdag 10 oktober 2014, 08:01 door Redactie, 0 reacties

De rechtbank in Utrecht heeft vijf mannen tot gevangenisstraffen veroordeeld wegens de online verkoop van drugs en wapens. Via de marktplaatsen Black Market Reloaded en Utopia, die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk waren, werden drugs als cocaïne, heroïne, XTC-pillen en hasj aangeboden.

De verdachten konden worden ontmaskerd dankzij een undercoveroperatie van de politie. Een 22-jarige Duitser kreeg voor zijn betrokkenheid de hoogste straf, namelijk zes jaar cel. Een 30-jarige Enschedeër verdwijnt 2,5 jaar achter de tralies. Beide mannen waren volgens de rechtbank actief als moderator bij Black Market Reloaded en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Utopia.

Een 47-jarige man uit Woerden werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar cel. Deze man gaf een politie-infiltrant de opdracht tot een huurmoord. Een 30-jarige Utrechter kreeg wegens zijn werkzaamheden als programmeur voor Utopia een voorwaardelijke celstraf van een jaar en een werkstraf van 240 uur, zo meldt RTV Utrecht.

Als laatste kreeg een 32-jarige man uit Enschede wegens het leveren van wapens en het transporteren van drugs een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een 26-jarige Utrechter werd vrijgesproken van de verkoop van hasj. De rechtbank kon niet vaststellen dat wat de man aan een medeverdachte had geleverd ook daadwerkelijk drugs was.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.