image

Syrische hacktivisten kondigen eigen Linux-distributie aan

maandag 13 oktober 2014, 11:54 door Redactie, 1 reacties

Hacktivisten van het Syrian Electronic Army (SEA) hebben op Twitter een eigen Linux-distributie genaamd SEANux aangekondigd. Een reden voor het uitbrengen van een eigen distributie wordt nog niet gegeven, maar de hacktvisten laten weten dat de broncode opensource zal zijn, zodat gebruikers het besturingssysteem op eventuele backdoors kunnen controleren. Wanneer SEANux precies zal verschijnen is nog onbekend, maar volgens de aankondiging zal het "binnenkort" zijn.

Eerder adviseerde het SEA al om vanwege veiligheidsredenen geen Amerikaanse of Russische webdiensten te gebruiken. De hacktivisten kwamen het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws doordat ze de Twitteraccounts en webdiensten van allerlei grote mediaorganisaties wisten te kapen.

Zo werden onder andere Skype, Microsoft, CNN, aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters, satirische website The Onion, zakenblad Forbes, Wall Street Journal, advertenties op Reuters.com en het Israëlische leger succesvol aangevallen.

Reacties (1)
14-10-2014, 10:56 door Anoniem
Uit welke hoek komt deze ploeg, regering/opstandelingen/huurlingen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.