image

Adobe: we laten hackers steeds meer zweten

vrijdag 5 april 2013, 13:52 door Redactie, 1 reacties

Door het verbeteren van de softwarecode en het toevoegen van allerlei beveiligingsmaatregelen wordt het steeds lastiger voor hackers om beveiligingslekken te vinden en te misbruiken. Dat stelt Peleus Uhley, Platform Security Strategist bij Adobe. In februari verscheen voor het eerst een lek dat uit de sandbox-beveiliging van Adobe Reader en Acrobat wist te breken.

Volgens Uhley moet het vinden van het lek en ontwikkelen van de exploit die hier misbruik van maakt een hele onderneming voor de aanvallers zijn geweest. De exploit ondersteunde tien verschillende versie van Adobe Reader, met twee subversies afhankelijk van de gebruikte taalinstelling.

Een recent beveiligingslek in Adobe Flash Player bevatte shellcode voor Windows XP, Vista, Windows 7, Server 2003, Server 2003 R2, Server 2008 en Server 2008 R2 en ondersteunde zes verschillende versies van Flash Player.

Professioneel
"Een exploit-ontwikkelaar moet over een robuuste testomgeving beschikken om ervoor te zorgen dat een exploit in zoveel verschillende omgevingen voor elke versie van Flash Player werkt", merkt Uhley op. In dit geval hielden de exploit-ontwikkkelaars zelfs rekening met verschillende processor-architecturen, door zowel een 32-bit als 64-bit lading mee te sturen.

Uhley stelt dat de kwaliteit en stabiliteit van de ontwikkelde exploitcode van een professioneel niveau was. "Het maken van exploits vereist inmiddels dezelfde striktheid als bij professionele software-engineering projecten is vereist."

Leveranciers
Doordat fabrikanten steeds meer beveiligingsmaatregelen toevoegen, zoals sandboxes, moeten aanvallers meerdere kwetsbaarheden aan elkaar koppelen om een applicatie aan te vallen. Daarbij kan het gaan om lekken van verschillende leveranciers. Als voorbeeld geeft Uhley kwetsbaarheid CVE-2013-0643. Een zero-day-lek in Flash Player waarbij zowel code van Adobe als Mozilla werd misbruikt om Firefox-gebruikers aan te vallen.

Aanvallers zouden daardoor ook naar meerdere producten kijken in plaats van alleen één leverancier aan te vallen. "Dit is allemaal onderdeel van de natuurlijke evolutie van het dreigingslandschap en de vercommercialisering van exploits en zal een gelijke evolutie aan de kant van de leveranciers vereisen", besluit Uhley.

Reacties (1)
07-04-2013, 18:26 door spatieman
bedoelen ze niet.
Hackers laten adobe steeds meer zweten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.