image

Criminelen stelen 534.000 euro van Belgische bankrekeningen

donderdag 6 november 2014, 11:58 door Redactie, 2 reacties

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 231 Belgen het slachtoffer van fraude met internetbankieren geworden, waarbij er een bedrag van 534.000 euro werd gestolen. Dat komt neer op 2311 euro per slachtoffer. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is er sprake van een sterke daling.

Toen werden 1467 Belgen slachtoffer van fraude met internetbankieren en wisten criminelen op deze manier 4,5 miljoen euro te stelen, wat neerkomt op een gemiddeld schadebedrag van 3067 euro, zo blijkt uit cijfers van Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Fraudeurs maken voornamelijk gebruik van phishing via telefoon en e-mail.

De daling van het aantal fraudegevallen is volgens Febelfin te danken aan een combinatie van verschillende factoren, waaronder de inspanningen van alle partijen op het terrein om de fraude terug te dringen. Ook de verhoogde waakzaamheid van de consument wordt een belangrijke schakel genoemd. Consumenten zouden bewuster met de beveiliging van hun computer omgaan en met de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens en codes.

Image

Reacties (2)
06-11-2014, 13:35 door potshot
zet daar de diefstal van overvallen ,zakkenrollen en ander fysieke geld diefstallen ook eens bij.
dan blijkt dat internetbankieren totaal niet gevaarlijk is maar men doet net alsof het gigantisch is en het levensgevaarlijk is om te internetbankieren.
sommigen zijn zo panisch en paranoide dat ze niet durven te internetten of te bankieren via internet.
met echt geld op zak lopen is NIET eng schijnbaar..
06-11-2014, 14:36 door Anoniem
Door potshot: zet daar de diefstal van overvallen ,zakkenrollen en ander fysieke geld diefstallen ook eens bij.
dan blijkt dat internetbankieren totaal niet gevaarlijk is ..

Punt is wel, da bij internet diefstallen vaak het buitgemaakte bedrag vele malen hoger is, dan wat er bij zakkenrollen wordt verkregen. Overvallen op bedrijven lopen terug, o.a. doordat meer wordt gepind. Overvallen op woningen zouden teruglopen, wanneer mensen minder buit in huis hebben. Dus niet het hele maandbedrag van de bank halen, sparen in een oude sok en veel sieraden (zelfs in een kluis) hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.