image

Microsoft: opsporingsdiensten moeten de cloud in

woensdag 26 november 2014, 15:52 door Redactie, 8 reacties

Politie- en opsporingsdiensten zouden veel efficiënter kunnen werken als ze de cloud ingaan, onder andere in het gevecht tegen cybercriminelen. Dat stelt Kirk Arthur, algemeen directeur bij de afdeling van Microsoft die zich met openbare veiligheid en justitie bezighoudt.

Kirk merkt op dat Microsoft met opsporingsdiensten over de hele wereld samenwerkt om cybercrime te bestrijden. Het justitiële systeem in deze landen zou echter vaak met verouderde systemen werken en wordt gehinderd door budgetbeperkingen. Ook is er een gebrek aan een internationaal framework en een gebrek aan kennis, of soms zelfs wantrouwen, over nieuwe technologie.

"Neem bijvoorbeeld de cloud. Wanneer volledig gebruikt kan het enorme kosten- en efficiëntievoordelen opleveren", zegt Kirk. De cloud kan helpen bij zowel het verzamelen en verwerken van inlichtingen, alsmede communicatie. "Veel van wat opsporingsdiensten doen gaat over logistiek, zorgen dat de mensen en materiaal op de plek zijn waar ze het best gebruikt kunnen worden. Big data-analyse in de cloud kan de verwerking hiervan veel efficiënter maken."

De grootste uitdaging volgens Kirk is het overtuigen van functionarissen dat de cloud veilig is om te gebruiken. "Ik denk dat de cloud het veiligste en efficiëntste platform is, meer dan een opsporingsdienst die eigen systemen en infrastructuur op eigen terrein beheert." Door op de cloud over te stappen zouden er minder middelen voor beheer nodig zijn, die vervolgens voor operationele missies kunnen vrijgemaakt, aldus de Microsoft-directeur.

Reacties (8)
26-11-2014, 15:59 door Anoniem
Wij van WC eend adviseren WC eend...... Daar is er weer 1.
26-11-2014, 16:05 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 26-11-2014, 16:08
Ah, eindelijk heeft captain Kirk zelf ook door dat Microsoft mede invulling geeft aan het NSA plan "Cloud: how to lock terrorists out of their tent!" en probeert er nu een positieve draai aan te geven.

Ik vat em alleen nog niet helemaal:
Door Captain Kirk: Neem bijvoorbeeld de cloud. Wanneer volledig gebruikt kan het enorme kosten- en efficiëntievoordelen opleveren
Uhh voor wie precies? Bij welke afdeling van MS werkt die man ook al weer? Ah...

Misschien iets als: we sluiten alle bankkantoren, verwijderen pino-tomaten, schaffen contant geld af, waarna iedereen gedwongen is in de cloud te bankieren, en vervolgens bezuinigen we daarop, Google site:nu.nl ing storing geeft 12200 results?
26-11-2014, 16:05 door Anoniem
Ik vrees dat het net als met w8 toch weer een jaar of 2 gaat duren voordat ze beseffen dat ze op het verkeerde pad zitten.
Je bedrijfsgegevens uit handen geven aan een partij die onderheving is aan de patriot-act is het domste wat je kunt doen.
26-11-2014, 18:36 door Anoniem
Microsoft vindt hun eigen cloud nog niet goed genoeg om hun eigen automatisering in te draaien. En dan willen ze dat de politie het wel doet. Ok, misschien is dat dan alsnog beter dan wat er nu is.

Peter
27-11-2014, 01:35 door Anoniem
Euh, wat is de cloud?
27-11-2014, 11:17 door Anoniem
Say Cloud again!
http://eng-eng.com/wp/wp-content/uploads/2014/04/say-what-again-i-dare-you-300x233.jpg
27-11-2014, 14:12 door Anoniem
Door Anoniem: Euh, wat is de cloud?
Ach, ze zullen waarschijnlijk "Clout" bedoelen.
Volgens wikipedia: hun grootste hit was Substitute...
29-11-2014, 16:05 door Anoniem
Een private cloud is gewoon de oplossing... Politie moet opsporen geen ICT bedrijven zo simpel is het... Meer overlaten aan de industrie...
Cloud nl van KPN kan zo ingezet worden ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.