image

McAfee maakt grote telfout met Koobface-malware

maandag 10 juni 2013, 09:46 door Redactie, 5 reacties

Onlangs liet het Amerikaanse anti-virusbedrijf McAfee weten dat een Trojaans paard dat geruime tijd op Facebook actief was het sociale netwerk weer onveilig maakte, maar dat blijkt niet te kloppen, zo geeft de virusbestrijder toe. Volgens McAfee zou het aantal exemplaren van Koobface in de eerste drie maanden van dit jaar zijn verdrievoudigd, tot een nog niet eerder gezien niveau.

Zelfs op het hoogtepunt van de malware waren er niet zoveel exemplaren gedetecteerd. Een opmerkelijke stijging, omdat de bende achter Koobface vorig jaar werd ontmaskerd en het sindsdien erg stil werd rondom de malware.

Een ander punt was dat andere anti-virusbedrijven geen melding van de plotselinge opleving maakten. "Deze terugkeer laat zien dat gebruikers van sociale netwerken een aantrekkelijk doelwit zijn voor cybercriminelen", zo concludeerde McAfee.

Nu meldt de virusbestrijder dat het een gigantische fout heeft gemaakt bij het tellen van de malware. Dit zou komen door bestanden die met de Koobface-familie geassocieerd zijn, aanpassingen aan de code en malware die delen van de Koobface-malware gebruikt.

Links de originele grafiek, rechts de aangepaste
Reacties (5)
10-06-2013, 10:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-06-2013, 11:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-06-2013, 11:28 door AcidBurn
Triple Facepalm :x
10-06-2013, 11:43 door Rubbertje
De kop is een beetje overdreven... "McAfee geeft telfout met Koobface-malware toe" zou ik gepaster vinden. Het is immers achterhaald, maar de kop suggereert alsof het recent is.
10-06-2013, 12:01 door Anoniem
Overnieuw ?

En hoe zou het artikel van vorige week (03/06) er qua cijferaantallen dan gaan uitzien?

https://www.security.nl/artikel/46477/1/Toename_MBR-malware_die_harde_schijven_besmet.html

Toch ook nog een telfoutje gemaakt met Mac malware? Benieuwd naar een overzichtje (van inmiddels een enkele pagina?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.