image

Obama waarschuwt China over cyberspionage

dinsdag 18 juni 2013, 14:53 door Redactie, 6 reacties

Tijdens recent topoverleg met de Chinese president Xi Jinping heeft de Amerikaanse president Barack Obama gewaarschuwd dat de Verenigde Staten buitenlandse cyberspionage niet zal tolereren. "We hadden hier directe gesprekken over. Ik denk dat ze begrijpen dat dit de fundamenten van de Amerikaans-Chinese relatie nadelig kan beïnvloeden", liet Obama tijdens de Charlie Rose Show weten.

"Ik denk niet dat je verwacht dat een Chinese leider zal zeggen, "Weet je wat, je hebt gelijk, je hebt ons op heterdaad betrapt. We stelen al je spullen en elke dag proberen we uit te vogelen hoe we bij Apple kunnen inbreken"", merkte Obama op. Volgens de Amerikaanse president verzamelt elk land inlichtingen, alleen gaat China een stap verder.

"Er is een groot verschil tussen dat en een hacker die direct banden met de Chinese overheid of het Chinese leger heeft en bij Apple inbreekt om te zien of hij de nieuwste ontwerpen van het nieuwste Apple product kan stelen."

Reacties (6)
18-06-2013, 15:06 door Anoniem
En het afluisteren van al het verkeer van China en de rest van de wereld is verder niet relevant?
Beetje hypocriet niet? Wel anderen aan spreken en zelf gewoon alle critici negeren laat staan iets aan je eigen gedrag aanpassen, want dat zou moeilijk zijn.
18-06-2013, 15:52 door fsdsdfdsf
Iets met een pot... en een ketel..
18-06-2013, 16:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-06-2013, 16:14 door Goeroeboeroe
Ik schoot eerlijk waar spontaan hardop in de lach toen ik deze kop zag. Om maar met het servies verder te gaan: is hij nou helemaal van de pot gerukt?
18-06-2013, 16:46 door Anoniem
Door Goeroeboeroe: Ik schoot eerlijk waar spontaan hardop in de lach toen ik deze kop zag. Om maar met het servies verder te gaan: is hij nou helemaal van de pot gerukt?

En ook nog een bord voor z'n kop. Vraag me ook af af of hij weet hoe de vork in de steel zit......nou.....genoeg servies.....
18-06-2013, 17:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.