image

Man berooft bank via mobiele telefoon

dinsdag 18 juni 2013, 15:51 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een man opgepakt die meer dan 12.000 dollar van zijn bank wist te stelen door middel van een smartphone. De 34-jarige Boma Robert Spero-Jack kocht bij verschillende winkels 32 Western Union 'money orders', voor een bedrag tussen de 195 en 500 dollar. Money orders zijn een alternatief voor een cheque en kunnen worden gebruikt om rekeningen te betalen.

Vervolgens verliet Spero-Jack de winkel en stortte het geld van de money orders middels mobile remote deposit capture (mRDC) op zijn bankrekening. Hiermee kunnen bankklanten een cheque verzilveren door er een foto met hun smartphone van te maken. De bank ontvangt de foto van de cheque, controleert die en zet het bedrag op de rekening.

Verzilveren
Het probleem is dat de cheques meerdere keren kunnen worden gebruikt. Na het maken van de foto ging Spero-Jack terug naar de winkel en verzilverde hij de 'money order'. Vervolgens nam hij het geld ook op van zijn bankrekening. Via deze methode wist de man zijn geld dus te verdubbelen. In totaal verdiende hij 12.620 dollar voordat hij werd betrapt.

Reacties (2)
18-06-2013, 16:51 door Anoniem
Wel creatief bedacht!

Dat kon vroeger ook met air-miles.....eerst een cadeaubon kopen en daarmee airmiles opstrijken en daarna de cadeaubon uitgeven en nogmaals opstrijken.
18-06-2013, 21:36 door schele
Netjes dat ie het probeert, maar beetje naief wel. Ok ze komen er later pas achter, maar zo'n cheque heeft een nummer en als een nummertje twee keer gecasht wordt gaat er een belletje rinkelen. Amper "The Perfect Crime".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.