image

Kim Dotcom lanceert bètaversie versleutelde chatdienst

donderdag 22 januari 2015, 12:15 door Redactie, 4 reacties

Internetondernemer Kim Dotcom heeft een bètaversie van zijn versleutelde chatdienst MegaChat gelanceerd, zo maakte hij via Twitter bekend. "We rollen MegaChat stap voor stap uit, te beginnen met videogesprekken. Textchat en videoconferencing zullen snel volgen", aldus Dotcom.

Eerder liet de internetondernemer al weten dat MegaChat een einde aan de surveillance van de NSA moet maken en een concurrent van Skype zal worden. Om MegaChat te gebruiken moeten gebruikers over een Mega-account beschikken, maar het is niet nodig om software te installeren. De chatdienst kan direct vanuit de browser worden gestart wat als een groot voordeel wordt gezien.

IT-website TechCrunch probeerde MegaChat en meldt dat het verschillende keren met verbindingsproblemen te maken kreeg, maar dat als de videochatdienst werkte de audio- en videokwaliteit vergelijkbaar is met die van Skype. Het gaat hier echter nog om een bètaversie. Verder is de website te spreken over de bestandsuitwisselingsfeature waarmee gebruikers bestanden en mappen kunnen delen. MegaChat gebruikt User Controlled Encryption (UCE), wat inhoudt dat gebruikers hun decryptiesleutel naar andere mensen kunnen sturen om ze toegang tot de bestanden te geven. Wanneer de uiteindelijke versie van MegaChat zal verschijnen is niet bekendgemaakt.

Reacties (4)
22-01-2015, 12:59 door Anoniem
Ook een android/iphone app ?
22-01-2015, 16:31 door Anoniem
Meneer Schmitz volg ik al jaren en kan lachen om wat hij doet. Een piraat een rebel. Had ooit een van de mooiste flashwebsites kimble.org en megacar.com (ongeveer 1999).

Mister Letsbuyit heeft meegedaan aan Gumball 3000 Rally, waarbij hij een zwaar ongeval had en zelfs eens gewonnen (Door over de voetgangers boulevard van canne de leider in de race in te halen.)

Dus om nu al mijn gegevens aan Kim zijn software toe te vertrouwen, ik weet het niet, sowieso vind ik het goed dat hij er tegenin gaat. So GO Kim GO
22-01-2015, 17:48 door Anoniem
Kim,com ... mijn held .

hoe ze hem ook onderuit harken hij blijft altijd weer overeind krabbelen .
23-01-2015, 07:57 door Anoniem
Kim blijft een van de helden van 't net, take all my money now..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.