image

Terreurdreiging Nederland blijft substantieel

maandag 1 juli 2013, 10:19 door Redactie, 11 reacties

Het dreigingsniveau in Nederland blijft 'substantieel', wat betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel is, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In maart van dit jaar werd het dreigingsniveau terrorisme voor het eerst in drie jaar verhoogd van beperkt naar substantieel, het een-na-hoogste niveau.

Het dreigingsbeeld wordt vooral bepaald door jihadreizigers naar Syrië en hun potentiële terugkeer naar Nederland. "Hoewel niet van iedere terugkeerder een dreiging uit gaat, moet er rekening mee worden gehouden dat dergelijke personen niet alleen radicaal maar ook getraumatiseerd en in hoge mate geweldsbereid kunnen terugkeren."

Waakzaamheid
Er is daarnaast sprake van kritische aandacht voor het Nederlandse asielbeleid. Daarbij lijkt er ook sprake te zijn van een verharding onder het extremistische deel van de asielrechtenbeweging.

"Daarnaast is de aandacht voor vraagstukken rondom radicalisering en terrorisme in de Nederlandse samenleving de afgelopen tijd toegenomen. Hierdoor is ook de waakzaamheid voor risico’s op het gebied van terrorisme en extremisme versterkt", stelt de NCTV.

Reacties (11)
01-07-2013, 11:19 door Anoniem
Kans op een verkeersongeluk door dronken bestuurder of vallen van het keukentrapje blijft substantieel hoger.
01-07-2013, 11:32 door Pastafarist
Terreurdreiging blijft substantieel... en daarom lieve Nederlanders moeten we nog meer internetverkeer, telefoontjes, etc. aftappen en overal camera's plaatsen om u allen constant en overal te monitoren.

Mijn volgende stem gaat naar een politieke partij die privacy wel serieus neemt. Al dit soort bangmakerij is nergens goed voor.
01-07-2013, 11:58 door AcidBurn
Alles om ons maar mak te houden..
01-07-2013, 12:12 door Anoniem
Als het over overheidsdterreur gaat klopt dit volkomen, dat de counterreactie dan hierin meegaat is niet slim maar wel begrijpelijk.
Een kwestie van zaaien en oogsten dus.
01-07-2013, 14:06 door Anoniem
"Het dreigingsniveau in Nederland blijft 'substantieel', wat betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel is, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). "

En de kreet is nog even niets-zeggend als toen het werd ingevoerd.
01-07-2013, 14:07 door Anoniem
De behoefte aan financiering bij het NCTV is nog steeds substantieel, en daarom moeten ze nog even nadruk leggen op hun bestaansrecht ?
01-07-2013, 15:09 door Anoniem
Door Davide: Terreurdreiging blijft substantieel... en daarom lieve Nederlanders moeten we nog meer internetverkeer, telefoontjes, etc. aftappen en overal camera's plaatsen om u allen constant en overal te monitoren.

Volgens de logica van de NCTV maakt dat de dreiging alleen maar groter, al twijfel ik een beetje aan de juistheid van het citaat in de laatste alinea. Daarin wordt immers het sinds maart verhoogde dreigingsniveau deels toegeschreven aan de in de laatste tijd toegenomen aandacht en waakzaamheid rondom radicalisering en terrorisme.

Met andere woorden hoe meer aandacht voor mogelijke dreigingen, hoe groter de kans dat er werkelijk iets gebeurt. Het klinkt te gek voor woorden, maar dat zegt de man toch echt (als het citaat klopt).
01-07-2013, 17:00 door Anoniem
Dit is ambtenarencode voor "NCTV blij met baan, wil zomogelijk grotere budgetten."

Als we nou gewoon consequent waren en afreizers kenmerkten als "voor een vreemde mogendheid strijdend" --zowel voor- als tegenstrijders-- en ze dan ook gewoon subiet hun paspoort afnemen zijn we er ook vanaf. Nog even groot aankondigen en iedereen weet waar'ie aan toe is. Afreizen == niet meer terugkomen.

Maar zo werkt Ambtelijk Nederland niet. Die zouden graag zien dat de arme zieltjes op een trajectje gezet worden om te ont-traumatiseren als ze "met succes teruggehaald" worden, en daarna een "ervaringscertificaat Syrië" toe krijgen zodat ze toch nog kansen op de arbeidsmarkt krijgen. Terwijl er uit allerlei hoeken nog extra opgelet moet worden, zowel vanuit de spionnenhoek als vanuit de hulpverleningsoppressie. Uiteraard met veel extra subsidies.

Ik vindt het niet erg als je jezelf met voorbedachte rade buiten onze samenleving plaatst, maar dat moet gewoon gevolgen hebben. Dat dit niet zo is, is een groot falen van het ambtenarenapparaat. Dat is goed te zien aan al die haatclubs die gewoon subsidie krijgen om te blijven voortbestaan, waarna er nog weer extra belastinggeld nodig is om hun haatmachines stilletjes in de gaten te houden. Zo ken ik er ook nog wel een paar.
01-07-2013, 18:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-07-2013, 18:16 door Anoniem
Zou het iets te maken hebben met het afluisteren door de NSA. Dit is m.i.de grootste terreurdaad sinds jaren gericht tegen Nederland.
01-07-2013, 22:36 door KwukDuck
Hmm... even kijken...

Terrorisme...

"Het doel is politieke veranderingen af te dwingen door middel van gewelddadige acties die het maatschappelijk leven ontwrichten. Deze kunnen bestaan uit het zaaien van angst -soms met zeer gewelddadige acties- om zo politieke stabiliteit te ondergraven."

De acties die onze overheid wil uitvoeren 'voor onze eigen veiligheid' noem ik ook een aanslag op onze vrijheid en hoe meer camera's er hangen, hoe onveiliger ik me voel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.