image

Hackers willen LEGO kraken tijdens OHM2013

maandag 8 juli 2013, 10:50 door Redactie, 0 reacties

Hackers willen tijdens de grootste hackerconferentie van Europa de nieuwe LEGO Mindstorms EV3 kraken. LEGO Mindstorms is een uitbreiding op de LEGO-bouwsteentjes. De basis van Mindstorms is een centrale besturingsmodule waarmee zelfgebouwde creaties uitgerust kunnen worden met elektromotoren en sensoren die onder andere tast, licht, rotatie, afstand en temperatuur waarnemen.

De sensoren kunnen door middel van de software worden geprogrammeerd met een computer. Zo kan men op zichzelf werkende LEGO-creaties maken. LEGO Mindstorms EV3 is de derde generatie van LEGO's Mindstorm robotseries en staat gepland voor 1 augustus van dit jaar.

Hackers
Op 1 augustus vindt in het Noord-Hollandse Geestmerambacht ook OHM2013: Observe. Hack. Make plaats. Een internationale hackerconferentie met als onderwerp technologie en beveiliging in een bijzondere vorm. Het is de zevende editie in een reeks van legendarische hackerbijeenkomsten.

Voormalige LEGO Mindstorms communitymanager Steven Canvin zal ook tijdens OHM2013 aanwezig zijn en wil samen met bezoekers de EV3 proberen te kraken voordat de conferentie voorbij is. Hij zal informatie over de firmware en software van de EV3 met bezoekers delen, die vervolgens kunnen proberen om LEGO's nieuwste creatie te kraken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.