image

Versleutelde USB 3.0 harde schijf voor militairen

maandag 22 juli 2013, 13:26 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een veilige USB-schijf voor het leger, de gezondheidszorg en overheid ontwikkeld, die het lekken van vertrouwelijke gegevens moet voorkomen. De Aegis Padlock Fortress van Apricorn zou de eerste harde schijf zijn met USB 3.0 en een pin-authenticatie die de FIPS 140-2 Level 2 certificering heeft gekregen. De schijf gebruikt hardwarematige AES-XTS 256-bit encryptie.

Om de schijf door een computer te laten herkennen is een code van minimaal 7 tot maximaal 16 cijfers vereist of een woord. De gebruikte encryptiesleutels zouden willekeurig worden gegenereerd en de alfanumerieke keypad op de schijf zou zowel hardware- als softwarematige aanvallen moeten voorkomen.

Waterbestendig
Daarnaast voorkomt de ingebedde keypad ook de noodzaak om software te installeren of dat Autorun staat ingeschakeld. Om te voorkomen dat een aanvaller toegang tot de binnenkant van de schijf krijgt is er epoxyhars gebruikt. Dit zou het circuitbord en de encryptiechip zodanig moeten beschadigen dat de gegevens niet meer zijn terug te halen.

Voor het afweren van brute force-aanvallen is er een 'crypto erase' functie, die na 10 mislukte pogingen op rij de harde schijf, die ook nog eens stof en waterbestendig is, wist. De Aegis Padlock Fortress wordt zowel als traditionele als SSD-schijf geleverd. Prijzen zijn vanaf 349 dollar voor een traditionele 500GB schijf. Het 128GB SSD-model kost 399 dollar.

Reacties (5)
22-07-2013, 13:39 door Briolet
Om te voorkomen dat een aanvaller toegang tot de binnenkant van de schijf krijgt is er epoxyhars gebruikt.
Of was die pasta semtex? Dat is nog beter als beveiliging en kun je direct combineren met de beveiliging tegen meer dan 10 verkeerde inlog pogingen.
22-07-2013, 13:48 door Fwiffo
Handig zo'n draagbare harddisk om informatie mee te lekken. Of mag je hem niet meenemen naar huis?
Het feit dat je (werkende) USB poorten op gevoelige machines hebt zitten is natuurlijk al faal. Nou ja, USB heeft tenminste geen directe toegang tot je geheugen via DMA...
22-07-2013, 14:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-07-2013, 15:09 door Anoniem
Hoe groot is de kans dat hier een backdoor inzit? Naar aanleiding van de geruchten over Intel lijkt dit me wel belangrijk.
22-07-2013, 15:12 door Briolet
Om Semtex te laten afgaan heb je een ontsteker nodig.
Maar een mister Q kan vast wel een ontsteker verzinnen waarbij na het breken van een zegel, er zuurstof bij een reactant komt, die dan hitte afgeeft, die een tweede stof doet detoneren en zo ook als ontsteker werkt. (Een klassieke ontsteker gaat ook in twee stappen)

Maar ik moet toegeven dat dit mooie toepassingen voor een Bond-film zijn, en niet iets waarmee een militair onder de armen wil lopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.