image

Dotcom vraagt Anonymous om overheidssites te sparen

dinsdag 30 juli 2013, 14:43 door Redactie, 2 reacties

Internettycoon Kim Dotcom heeft internetbeweging Anonymous gevraagd om geen Nieuw-Zeelandse overheidssites te hacken en plat te leggen, nadat de website van Nationale Partij was aangevallen. Anonymous New Zealand wilde hiermee protesteren tegen het GSCB-wetsvoorstel waardoor de Nieuw-Zeelandse overheid meer bevoegdheden krijgt om burgers te monitoren.

Dotcom vroeg Anonymous via Twitter om te stoppen, omdat dit de autoriteiten juist een nieuw excuus gaf om de wetgeving aan te nemen. Iets waar Dotcom, oprichter van bestandsuitwisselingssites MegaUpload en Mega, gelijk in kreeg, zo blijkt uit een reactie van de Nieuw-Zeelandse minister van Justitie.

Bankrekeningen
"Dit laat de enorme macht zien die deze mensen hebben - dat ze volledig ongereguleerd zijn", zo liet minister Judith Collins weten. Haar website en die van andere politici waren enige tijd onbereikbaar. "We weten niet eens wie ze zijn, en ze veroorzaken niet alleen chaos bij overheden, maar zouden dat ook bij de privésites van mensen, hun bankrekeningen en wat niet meer kunnen doen."

Ondanks felle kritiek op het voorstel en allerlei protesten, is het zeer waarschijnlijk dat de wet wordt aangenomen en het Government Communications Security Bureau (GCSB) de vergaande bevoegdheden krijgt.

Reacties (2)
30-07-2013, 16:12 door Anoniem
Wat maar weer bewijst dat politici geen enkel verstand hebben van internet, computers, enz. Het platleggen van een website d.m.v. een DDOS aanval is kinderspel. Elke tiener kan de benodigde software downloaden en gebruiken. Geld van een bankrekening halen vereist compleet andere methoden (skimming). Het een heeft niets met het andere te maken. Gewoon bangmakerij dus.
30-07-2013, 19:03 door steve sh1t
Wat is het nou in chronologische volgorde? Sinterklaas, zure regen, cgi-bin Laden, global warming, al qaeda, anonymous, cyberattacks die gevaarlijker zijn dan atoombommen, etc ,etc.

Ik kan hier eigenlijk maar één ding op zeggen: Have a break! Have a kitkat!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.