image

Snowden wint hackeraward voor 'Epic 0wnage'

vrijdag 2 augustus 2013, 13:55 door Redactie, 2 reacties

NSA-klokkenluider Edward Snowden heeft tijdens de Black Hat hackerconferentie in Las Vegas een award gewonnen. Elk jaar wordt in de Amerikaanse woestijnstad een competitie georganiseerd waarbij beveiligingsonderzoek en beveiligingsblunders een 'Pwnie award' kunnen winnen, wat een verwijzing naar de leetspeak is die in hackerkringen werd en nog steeds wordt gebruikt.

In de categorie 'Epic 0wnage' ging de award naar Snowden. Deze categorie is bedoeld voor hackers die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de schadelijkste, meest in de pers genoemde of grappigste '0wnage'.

Volgens de jury was het lekken van de NSA-geheimen door Snowden een 'episch voorbeeld' van het gevaar dat insiders voor informatiebeveiliging vormen. "Hoewel zijn onthullingen er velen van hebben overtuigd dat het gehele internet volledig en episch is geowned!", voegde de jury eraan toe.

Leveranciers
De overige winnaars zijn gisteren al in dit artikel besproken. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er dit jaar geen beeldje in de categorie 'Lamest Vendor Response' uitgedeeld. Het gaat in deze categorie om leveranciers die volgens de jury krampachtig op beveiligingsonderzoek of bugmeldingen reageren.

Reacties (2)
02-08-2013, 15:17 door AcidBurn
Jammer, hij is helemaal geen hacker. De media gebruikt tegenwoordig die term voor iedere ziel...
02-08-2013, 15:42 door Markkaz
Zoals er ook op de website van Blackhat¹ staat, is dit wel een mooi voorbeeld van het gevaar van de insider als het om informatiebeveiliging gaat. Een risico dat vaak toch wel over het hoofd gezien wordt.

¹ http://pwnies.com/winners/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.