image

Politie arresteert mannen wegens fraude met internetbankieren

zondag 8 maart 2015, 18:11 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft deze week twee mannen gearresteerd die verdacht worden van fraude met internetbankieren, oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Het gaat om een 28-jarige Iraniër en een 26-jarige Pool uit Delft. Volgens het Openbaar Ministerie zouden de mannen de computers van bedrijven hebben besmet met malware. Hiervoor gebruikte ze vermoedelijk besmette e-mailbijlagen die door werknemers werden geopend.

Via de malware hadden de mannen toegang tot de besmette computers en konden ze onder meer wachtwoorden onderscheppen en webcams aanzetten. Op deze manier hebben de verdachten vermoedelijk ook de bankoverschrijvingen die digitaal werden aangemaakt veranderd voordat ze werden verstuurd naar de bank. Op het moment dat er transacties werden klaargezet, veranderden de verdachten de rekeningnummers van de ontvangers.

De slachtoffers dachten dat ze geld overmaakten naar een bekende, maar in werkelijkheid kwam het geld terecht op de rekening van bekenden van de verdachten. Zij zorgden er later voor dat het geld bij de verdachten terecht kon komen. Eén van de verdachten had op het moment van zijn aanhouding verbinding met 77 besmette computers, zo constateerde de politie. Het onderzoek naar de fraude met internetbankieren werd gestart na een melding van de bank.

Reacties (1)
08-03-2015, 22:10 door VriendP
Prima gelegenheid om een voorbeeld te stellen. Een voorbeeld van hoe het wel moet, natuurlijk. Niet 2 maanden voorwaardelijk en 20 uur schoffelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.