image

Yahoo onthult inloggen zonder eigen wachtwoord

maandag 16 maart 2015, 14:52 door Redactie, 2 reacties

Yahoo heeft een nieuwe dienst onthuld waardoor gebruikers zonder hun eigen wachtwoord op hun account kunnen inloggen. In plaats van het eigen Yahoo-wachtwoord te onthouden krijgen gebruikers van de nieuwe "on-demand" dienst een sms met een kort wachtwoord toegestuurd, dat moet worden ingevuld.

Om van de dienst gebruik te kunnen maken moeten gebruikers eerst met hun eigen wachtwoord inloggen en vervolgens hun telefoon registreren. Als de dienst staat ingeschakeld krijgt de gebruiker de volgende keer dat hij wil inloggen geen wachtwoordveld te zien, maar een knop waarmee de wachtwoordcode van vier karakters naar zijn toestel wordt gestuurd.

"Dit is de eerste stap in het elimineren van wachtwoorden", zo liet Yahoo-topman Dylan Casey tijdens het South West-festival in Texas weten. Het proces lijkt op dat van twee factor-authenticatie, alleen dan zonder de eerste factor, namelijk het wachtwoord van de gebruiker zelf. De nieuwe dienst is nu beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, aldus Yahoo. Wanneer die ook voor andere gebruikers verschijnt is onbekend.

Reacties (2)
16-03-2015, 16:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-03-2015, 17:17 door Anoniem
Vooral gaan gebruiken als je je account niet wilt beveiligen. Iedereen die je telefoon heeft of je nummer spooft en je inlognaam weet kan op je account inloggen. Bovendien kan Yahoo ook overal bij, want ze kunnen immers ook het tijdelijke wachtwoord van jouw account naar zichzelf sturen (en je inlognaam weten ze toch ook al...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.