image

Beveiligingschef Facebook gaat bij Uber aan de slag

vrijdag 3 april 2015, 13:01 door Redactie, 0 reacties

Joe Sullivan, de voormalige beveiligingschef van Facebook, gaat bij taxi-app Uber aan de slag, zo heeft het bedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Sullivan was vijf jaar als Chief Security Officer bij Facebook actief en was onder ander betrokken bij het uitrollen van een beloningsprogramma voor onderzoekers die kwetsbaarheden in de sociale netwerksite ontdekten. Daarvoor werkte hij bij eBay.

Bij Uber zal Sullivan zich gaan bezighouden met de beveiliging van de app en gegevens van gebruikers en chauffeurs, maar mogelijk ook met de toepassing van nieuwe beveiligingstechnieken en privacy. "We zien niet alleen mogelijkheden in technologie, door biometrie en het monitoren van chauffeurs, maar ook in de potentie om met steden en overheden over de hele wereld samen te werken", zegt Uber CEO Travis Kalanick, die daarbij opmerkt dat Uber zich vooral op de privacy van gebruikers wil richten..

Sullivan laat weten dat hij zelf van plan is om de lessen die hij bij eBay en Facebook leerde bij Uber toe te passen en als brug tussen de digitale en fysieke wereld te fungeren. "Er is al een goed veiligheidsfundament aanwezig, het is mijn doel om hem nog sterker te maken." Eind februari maakte Uber nog bekend dat vorig jaar een derde partij toegang tot de database van het bedrijf had gekregen, waarbij de namen en rijbewijsnummers van 50.000 chauffeurs waren opgevraagd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.