image

WikiLeaks publiceert opnieuw duizenden gestolen Sony-mails

zondag 3 mei 2015, 08:07 door Redactie, 2 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft opnieuw duizenden e-mails die eind vorig jaar bij Sony Pictures Entertainment werden gestolen gepubliceerd. De e-mails zijn toegevoegd aan een online archief dat WikiLeaks vorige maand online zette en dat al 30.000 documenten en meer dan 173.000 e-mails, van en naar meer dan 2200 Sony-e-mailadressen, bevatte. Dat maakte de klokkenluiderssite bekend via Twitter.

Volgens WikiLeaks zijn de gestolen e-mails en documenten nieuwswaardig en biedt het online archief een bijzondere blik in de werking van een grote "geheimzinnige" multinational die zowel banden met het Witte Huis als het Amerikaanse militair-industriële complex zou hebben. Na het online verschijnen van het "Sony Archief" reageerde Sony furieus en veroordeelde WikiLeaks.

Reacties (2)
04-05-2015, 00:51 door Eric-Jan H te D
Er zal best wel iets interessants tussen zitten, maar voor een groot deel bedrijfsdata, privacygevoelige informatie en ronduit troep waarvan publicatie absoluut niet in "het belang" van de wereld is. Kortom een diskwalificatie van de publicisten.
09-05-2015, 10:07 door Anoniem
Anoniem doen wat je anderen verwijt om aan te tonen dat zij het fout doen, lijkt me altijd -1. Het argument " ja maar zij zijn slechte mensen en wij zijn de goeden dus wij doen niets fout" komen me te bekend voor.

Kreten als "het doel heiligt de middelen" en "zij verdienen niet beter" klinken mij te ver af van een rechtsstaat. Maar Internet wordt sowieso teveel gebruikt als een openbare schandpaal, waar iemand zijn leven lang blijft hangen maar zonder voorafgaand proces.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.