image

TorrentTags waarschuwt voor torrents met auteursrecht

maandag 22 juni 2015, 11:15 door Redactie, 3 reacties

Australische softwareontwikkelaars hebben een database ontwikkeld genaamd TorrentTags die gebruikers waarschuwt voor Torrentbestanden waarop auteursrecht rust. De database bevat een overzicht van torrentbestanden die ooit zijn geclaimd door een auteursrechtenhouder.

Als een gebruiker het .torrentbestand via de website uploadt of de hash invoert, laat TorrentTags zien of het bestand door een auteursrechtenhouder is opgeëist. In verschillende landen zijn torrentgebruikers al door auteursrechtenorganisaties aangeklaagd wegens het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal. De database van TorrentTags wordt samengeteld via Chilling Effects en informatie van auteursrechtenhouders zelf. Die kunnen ook aangeven op welke torrents auteursrecht rust.

Volgens de ontwikkelaars van TorrentTags moeten dit soort partijen laten weten voor welke torrents het auteursrecht geldt, voordat gebruikers kunnen worden gemonitord, met het uiteindelijke doel om ze aan te klagen. Daarnaast stellen ze dat zonder deze informatie openbaar te maken, het monitoren van torrentgebruikers gelijk staat aan "honeypot strategieën". Vanuit de gebruiker gezien is een torrent zonder claim namelijk niet te onderscheiden van een torrent die door een auteursrechtenhouder is gemaakt en als honeypot moet fungeren.

Reacties (3)
22-06-2015, 11:39 door Anoniem
Bedrijfje dat volautomatisch overal copyright op claimt in 3...2...1...
22-06-2015, 14:29 door Anoniem
Door Anoniem: Bedrijfje dat volautomatisch overal copyright op claimt in 3...2...1...
Precies mijn gedachte. Gaan ze dat ook controleren of is de copyright mafia weer totaal de weg kwijt.
23-06-2015, 00:18 door Eric-Jan H te D
De Breins van deze wereld moeten nu snel zijn. Cryptografie en gedistribueerde oplossingen beginnen ze de pas af te snijden. Dus ik verwacht de aankomende tijd een full blown aanval op p2p.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.