image

Stripverhaal legt mensen het belang van encryptie uit

maandag 22 juni 2015, 12:11 door Redactie, 4 reacties

Encryptie is een belangrijk onderdeel van het internet, maar wordt vaak niet door door de massa begrepen, zo stelt stripschrijver Robert Lee. Hij besloot daarom een stripverhaal over het belang en de noodzaak van encryptie te maken. Volgens Lee worden in de Amerikaanse politiek verkeerde verhalen over encryptie verteld, of wordt er geprobeerd een verborgen agenda te realiseren.

Het komt daarbij voor dat sommige termen op zo'n manier worden uitgelegd, zoals "good guy backdoors", waardoor de impact minder erg lijkt, terwijl dit soort voorstellen nog steeds encryptie ondermijnen. Lee vindt dat het debat over veiligheid versus privacy vooral op feiten en bewijs moet zijn gebaseerd, niet op pogingen om mensen met zeer technische concepten te verwarren. Iets wat hij met zijn nieuwste serie strips wil aanpakken.

Little Bobby speelt hierin de hoofdrol. Een karakter dat geen politieke agenda heeft stelt Lee, maar nieuwsgierig is naar de wereld om hem heen. Via een serie van zes online strips, waarvan de eerste vijf delen al zijn verschenen, probeert de stripschrijver dan ook verschillende termen en zaken over encryptie te verduidelijken. Eerder publiceerde Lee al het stripverhaal "SCADA and Me: A Book for Children and Management", waarin wordt uitgelegd wat SCADA-systemen zijn.

Image

Reacties (4)
22-06-2015, 12:56 door Anoniem
Ik snap het nog steeds niet wat encryptie is, wat is dat nu eigelijk echt? Kun je het opeten? Ik lust anders wel een chocolatje!
22-06-2015, 14:02 door Mysterio
Door Anoniem: Ik snap het nog steeds niet wat encryptie is, wat is dat nu eigelijk echt? Kun je het opeten? Ik lust anders wel een chocolatje!
Als ik de strip goed begrijp dan is encryptie 'een weg' of een manier. Manieren kun je niet eten, wegen soms wel.
23-06-2015, 15:53 door Anoniem
Encryptie is versleuteling. Dat wil zoiets zeggen als dat het verhaaltje dat jij over jezelf hebt opgeschreven achter slot en grendel gaat, zodat stoute konijntjes er niet bij kunnen. Die stoute konijntjes kunnen jou dan niet meer zo goed pesten met wat ze allemaal over je weten. Wat ze weten dan lekker niks. Alleen het lieve konijntje dat jij vertrouwt krijgt een sleuteltje. Die mag het wel weten. Je kunt het sleuteltje ook helemaal voor jezelf houden als je dat wilt. Dan kan alleen jij teruglezen wat je allemaal beleefd hebt met al je geheimpjes die niemand hoeft te weten.
Nou, dag Nijntje! Tot gauw. Dáááág!

Broer konijn
23-06-2015, 16:16 door Anoniem
En vergeet het 'no one' deel maar. Er is geen manier om dit geforceerd te blokkeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.