image

Qualcomm ontwikkelt smartphone-killswitch op chipniveau

donderdag 2 juli 2015, 12:24 door Redactie, 4 reacties

Chipfabrikant Qualcomm heeft een killswitch voor smartphones ontwikkeld die het toestel op chipniveau kan vergrendelen en door de software van het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG zal worden toegepast. De maatregel moet consumenten en hun data in het geval van een gestolen of verloren smartphone beschermen.

SafeSwitch, zoals de technologie heet, vergrendelt het toestel op chipniveau. Daarnaast beschermt het gebruikers door data op het toestel te versleutelen. Elke poging om de simkaart te vervangen, een fabrieksreset uit te voeren of de pincode te bruteforcen maakt het toestel tijdelijk onbruikbaar. Na het vergrendelen kan alleen de eigenaar via een "master" pincode het toestel weer ontgrendelen.

De technologie zal nu in de applicaties van AVG worden toegepast en werkt op een select aantal smartphones met Snapdragon-chipsets. Deze week demonstreerden beide bedrijven hun oplossing. De samenwerking moet ervoor zorgen dat er later dit jaar een "end-to-end" commerciële oplossing kan worden aangeboden, zo meldt AVG.

Reacties (4)
02-07-2015, 12:53 door Anoniem
Handig, totdat goed bedoelde techniek wordt misbruikt om een denial of service te veroorzaken.
02-07-2015, 13:01 door Anoniem
Waarmee ook legitieme tweedehands mobieltjes volstrekt waardeloos worden. Heel leuk voor de fabrikanten. Toch aardig om dat als een opsteker voor de klant te verkopen.
02-07-2015, 13:26 door Anoniem
Ook handig voor onze criminelen.... telefoon kwijt / in beslag bij politie, ff de kill switch aan zetten... Dus dat wordt straks weer verboden. Nu is het nog verplicht in de USA om zo'n kill switch in je mobiel te bouwen. Het is dus wachten totdat weer wordt verboden omdat criminelen dit ook (kunnen) gebruiken om hun activiteiten te cleanen

TheYOSH
02-07-2015, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ook handig voor onze criminelen.... telefoon kwijt / in beslag bij politie, ff de kill switch aan zetten... Dus dat wordt straks weer verboden. Nu is het nog verplicht in de USA om zo'n kill switch in je mobiel te bouwen. Het is dus wachten totdat weer wordt verboden omdat criminelen dit ook (kunnen) gebruiken om hun activiteiten te cleanen

TheYOSH

Of een backdoor om die switch weer terug te zetten.
Heet niet voor niets switch, in plaats van remote wipe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.