image

Malwarebytes lanceert gratis anti-malwaretool voor Mac

woensdag 15 juli 2015, 13:43 door Redactie, 8 reacties

Anti-virusbedrijf Malwarebytes heeft een gratis tool voor Mac-gebruikers gelanceerd om malware, adware en potentieel ongewenste programma's (PUPs) mee te verwijderen. Daarnaast neem het bedrijf ook AdwareMedic van The Safe Mac over, zo laat de virusbestrijder weten.

Uit onderzoek van OPSWAT blijkt dat 50% van de Mac-gebruikers geen virusscanner geïnstalleerd heeft. Volgens Malwarebytes komt dit omdat malware niet als een probleem voor Mac wordt gezien. In vergelijking met Windows is er voor Mac veel minder malware in omloop. Het gaat vaak om malware die via illegale software en het downloaden van software via onbetrouwbare bronnen wordt verspreid. Het zijn dan ook adware en toolbars die door sommige partijen als de grootste dreiging voor Mac-gebruikers worden bestempeld.

Iets wat ook blijkt uit het aantal downloads van AdwareMedic, een programma om adware mee te verwijderen. De software is in de eerste helft van dit jaar al 2,8 miljoen keer gedownload. Ook uit onderzoek van Google blijkt dat adware zowel op Windows als Mac een probleem is. Toch kunnen gebruikers zich hier ook tegen beschermen. Zo stelde anti-virusbedrijf Avast onlangs nog dat veel van de adware en toolbars zijn te voorkomen als consumenten beter lezen en opletten tijdens de installatie van software.

Thomas Reed van AdwareMedic, die nu bij Malwarebytes zich op de ontwikkeling van Mac-producten zal richten, stelt dat Mac-gebruikers bescherming nodig hebben tegen adware, dat steeds meer de vorm van een epidemie aanneemt. Malwarebytes Anti-Malware voor Mac is gratis te downloaden en te gebruiken. Later dit jaar verschijnen er versies voor het MKB en grote ondernemingen.

Reacties (8)
15-07-2015, 16:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-07-2015, 16:51 door Anoniem
Het is dus gewoon AdwareMedic, meer niet. Ze hebben niet eens iets veranderd er aan, op de naam na.
15-07-2015, 17:02 door Anoniem
Als je van malwarebytes.org zélf download, is er gegarandeerd geen risico:

https://www.malwarebytes.org/downloads/
15-07-2015, 17:19 door Anoniem
Hopende dat de makers meelezen:
* updates binnenhalen over http-poort 80 (data-cdm.mbamupdates.com) is niet van deze tijd.
* download is niet via de App Store. Zou wel mooie toevoeging zijn.

Positief:
* nu al update 4, en je ziet best wel een mooie lijst van zaken die worden gescand.
15-07-2015, 19:36 door Anoniem
Door Anoniem: Het is dus gewoon AdwareMedic, meer niet. Ze hebben niet eens iets veranderd er aan, op de naam na.
Door Anoniem: Het is dus gewoon AdwareMedic, meer niet. Ze hebben niet eens iets veranderd er aan, op de naam na.

Juist heel verstandig dat ze als basis een al als goed bekend staand product, met de developer erbij, overnemen. Ze hebben de mensen en de middelen om het nog stukken beter te maken, precies zoals het met Anti-Exploit is gegaan.
15-07-2015, 20:05 door Anoniem
Is deze tool nu alleen voor adware of ook voor malware dan als het alleen adwaremedic is (wat ik al tijden naar tevredenheid gebruik) ?! Of kan ik het vergelijken met clamxav?
16-07-2015, 12:32 door Anoniem
Blij dat dit er eindelijk is. Heb ik iets minder het gevoel dat ik elke avond maar een kruisje sla in de hoop dat ik niks heb op mijn Mac!
16-07-2015, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Blij dat dit er eindelijk is. Heb ik iets minder het gevoel dat ik elke avond maar een kruisje sla in de hoop dat ik niks heb op mijn Mac!

Wat is dit voor merkwaardige opmerking?

Is hier sprake van trolling door anti mac gilde?
Sprake van verkapte reclame door een verkapt positieve review voor Mbitez?

Het anti-adware (geen anti malware !) tooltje bestond al.

Ben je al kruisjes slaande op zoek naar iets tegen malware moet je naar iets anders uitkijken. Naar een AV voor de Mac, daar zijn er genoeg van, er zijn meer AV oplossingen voor de Mac waar je uit kan kiezen dan dat er malware families zijn.

Wat hier gebeurd is is dat een windows AV bedrijf zich heeft ingekocht door als eerste een pak geld op tafel te leggen waar de mac blogger/ontwikkelaar geen nee tegen wilde zeggen, geef hem eens ongelijk.

Een Mac adware-scannertooltje dat is opgekocht door een Windows product leverancier dat geld aan de Mac markt wil verdienen net zoals al die andere Mac markt kwijlende AV's.
Aan de al bestaande tool zelf lijkt nog weinig te zijn veranderd, reden om je opmerking nogal met een korreltje zout te nemen.

Die Mac van jou loopt namelijk vrijwel geen gevaar en al helemaal niet dagelijks, dan moet je echt heel bewust je Mac willen besmetten door te zoeken naar Mac malware en deze malware of adware heel bewust te installeren.

Zelfs dan kan je die rotzooi er in bijna alle gevallen handmatig makkelijk weer verwijderen.
Gratis tooltje was prettige luxe, of dat zo blijft?

Geloof er niets van.


En ook niet van de liefde van Reed voor WindowsBAM (als Macgebruiker?)

Persrelease
https://press.malwarebytes.org/2015/07/15/malwarebytes-releases-mac-product-and-acquires-adwaremedic-giving-mac-users-malware-detection-and-removal-capabilities/
“I’ve been a fan of Malwarebytes for years

Dat enthousiasme voor malwarebitez heeft ie dan jaren en jaren volledig verborgen te houden op zijn website.
Niet te vinden, 2x keer komt het bedrijf functioneel aan de orde, 1 keer in een reactie en 1 keer vanwege een fake website.

Niets meer dan commerciële pers en reclamepraat, dat belooft wat: wordt dat bam van de deur of van een AV product?

We zullen zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.