image

Microsoft wil Israelisch databeveiligingsbedrijf Adallom kopen

maandag 20 juli 2015, 14:12 door Redactie, 2 reacties

Microsoft zou van plan zijn om het Israëlische databeveiligingsbedrijf Adallom voor een bedrag van 320 miljoen dollar te kopen, zo melden Israëlische media en de Washington Post. Adallom biedt oplossingen om data in de cloud te beveiligen.

Volgens het bedrijf gaan steeds meer belangrijke bedrijfsapplicaties, zoals CRM en ERP, naar de cloud. Om de data daar te kunnen beveiligen ontwikkelde Adallom een cloudapplicatiebeveiligingsplatform. Dit platform kan worden geïntegreerd in het framework van cloudapplicaties en zou zodoende op elk apparaat en elk netwerk werken. Daarnaast zal Microsoft mogelijk ook een cybersecuritycentrum in Israel openen. De softwaregigant heeft nog niet op de berichten over de mogelijke overname gereageerd.

Reacties (2)
20-07-2015, 20:56 door Anoniem
Wat klopt er niet in dit verhaal? Israel en databeveiliging? Eerder massasurveillance tools. Een groot aantal Israelische beveiligingsbedrijven, zoals o.a. Nice Systems en Adallom, onderhouden nauwe banden met het leger en met de veiligheidsdiensten. Indien dergelijke bedrijven 'beveiligingstools' ontwikkelen moet men zich sterk gaan afvragen wat die zogenaamde beveiliging inhoud en tegen wie die 'beveiliging' gericht is. Als MS een datacenter in Israel opent dan zou dat het signaal moeten zijn om je gegevens niet meer bij MS onder te brengen. Uiteraard zullen er nu vast alu hoedjes reactie komen maar wij, zogenaamde alu-hoedjes, hebben tot op heden wel gelijk gehad over massa surveillance en cybercrime door landen als het VK en de VS.
21-07-2015, 03:48 door Anoniem
Door Anoniem: Wat klopt er niet in dit verhaal? Israel en databeveiliging? Eerder massasurveillance tools. Een groot aantal Israelische beveiligingsbedrijven, zoals o.a. Nice Systems en Adallom, onderhouden nauwe banden met het leger en met de veiligheidsdiensten. Indien dergelijke bedrijven 'beveiligingstools' ontwikkelen moet men zich sterk gaan afvragen wat die zogenaamde beveiliging inhoud en tegen wie die 'beveiliging' gericht is. Als MS een datacenter in Israel opent dan zou dat het signaal moeten zijn om je gegevens niet meer bij MS onder te brengen. Uiteraard zullen er nu vast alu hoedjes reactie komen maar wij, zogenaamde alu-hoedjes, hebben tot op heden wel gelijk gehad over massa surveillance en cybercrime door landen als het VK en de VS.

Lees nog eens een keer het bericht zou ik zeggen. Oprichters van Asallom hebben in het leger gezeten. Komt vaker voor in landen met dienstplicht. (Nederland heeft slechts de opkomstplicht afgeschaft).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.