image

Apple laat gebruikers malafide pop-ups blokkeren in iOS 9

vrijdag 24 juli 2015, 16:27 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft een functie aan iOS 9 toegevoegd die Safari-gebruikers malafide pop-ups laat blokkeren. IOS-gebruikers zijn al enige tijd het doelwit van frauduleuze pop-ups die zich voordoen als crashmeldingen. De pop-ups gebruiken JavaScript om ervoor te zorgen dat ze niet op een normale manier zijn te sluiten.

In de zogenaamde crashmelding wordt opgeroepen om een bepaald telefoonnummer te bellen. Het nummer is van telefoonscammers die gebruikers vervolgens bedragen van tussen de 40 en 70 euro vragen voor het oplossen van het "probleem". Op het forum van Apple zijn de afgelopen maanden tientallen topics en reacties te vinden van mensen die de melding te zien kregen. Gebruikers die met de pop-up te maken krijgen moeten Safari sluiten door twee keer op de home-knop te tappen en vervolgens de geschiedenis van de browser te wissen, zoals Apple op deze pagina uitlegt.

In iOS 9 zal het echter ook mogelijk zijn om de pop-ups te blokkeren, zo ontdekte Mac-ontwikkelaar Rosyna Keller in de betaversie van iOS 9. Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure bevestigt dat pop-ups met frauduleuze JavaScript inderdaad eenvoudig kunnen worden gesloten. Naar alle verwachting zal iOS 9 in september verschijnen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.