image

Reserveringssysteem OnePlus weer "gehackt"

woensdag 5 augustus 2015, 14:31 door Redactie, 2 reacties

Het systeem waar mensen de nieuwe telefoon van telefoonfabrikant OnePlus kunnen reserveren is opnieuw "gehackt" en wederom was het Jake Cooper, de ontevreden gebruiker die ook de eerste hack openbaar maakte. Binnenkort lanceert OnePlus de OnePlus 2. Om in aanmerking voor het toestel te komen moeten potentiële kopers over een uitnodiging beschikken, waarna ze op een wachtlijst worden geplaatst.

OnePlus biedt mensen op de wachtlijst de mogelijkheid om hun positie te verbeteren, afhankelijk van hoeveel mensen ze voor de wachtlijst uitnodigen. Hierdoor zakte Cooper van een plek rond de 9.000 naar een positie rond de 70.000. Hij maakte daarop een script dat wegwerp e-mailadressen gebruikte om zogenaamd mensen voor de wachtlijst uit te nodigen, waardoor zijn eigen positie verbeterde. Uiteindelijk wijst hij hierdoor plek 1694 op de wachtlijst te bereiken.

Nadat dit probleem was verholpen ontdekte Cooper een nieuwe manier om de wachtlijst te manipuleren. In plaats van wegwerp e-mailadressen gebruikte hij nu de mogelijkheid van Gmail om aliassen voor zijn eige e-mailadres aan te maken. Uiteindelijk kon hij op deze manier met een geheel nieuw Gmail-adres op plek 2299 van de wachtlijst komen. Inmiddels is ook deze methode om de lijst te manipuleren door OnePlus verholpen.

"We wisten dat dit mogelijk was, en hebben de lijst op dit soort gedrag gemonitord. Het komt niet veel voor, maar het is merkbaar. We hebben al een aantal maatregelen genomen om het te beperken, maar voordat de uitnodigingen worden verstuurd zullen we de lijst eerst op frauduleuze registraties controleren en we blijven nieuwe maatregelen introduceren om het tegen te gaan", aldus OnePlus op het eigen forum, dat Cooper met toenaam bedankt. Vanwege zijn inzet krijgt hij nu een extra vroege uitnodiging.

Reacties (2)
05-08-2015, 18:05 door Anoniem
Nou, opbergen in het cachot en de sleutel weggooien. Want herhaaldelijk crimineel. Kijk maar, "hack!!!1!". Dus schuldig, ongeacht wat er werkelijk gebeurd is.
05-08-2015, 21:21 door karma4
Tenminste een geode reactie van one-plus op de sales manipulatie. Maar om nu het manipuleren met invoer ook al hacken te noemen. Ja het is correct aangezien hacken de betekenis van slim gebruiken van mogelijkheden heeft.

Mijn verwachting met de titel was echter foutief open gelaten systemen met een computerinbraak.
Niets van dat ...(clickbait?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.