image

Politie arresteert mannen wegens afpersing via Facebook

vrijdag 11 september 2015, 15:09 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft gisteren twee mannen van 18 en 47 jaar aangehouden wegens het afpersen van een 28-jarige man via Facebook. Mogelijk zijn de twee mannen bij meerdere afpersingszaken betrokken. Het slachtoffer kreeg via Facebook contact met iemand waarvan hij dacht dat het een meisje was.

De berichtenwisseling kreeg al snel een erotische inhoud en het meisje stuurde enkele foto’s naar het slachtoffer. Ze wilde dat de 28-jarige man ook foto’s zou opsturen. Uiteindelijk deed hij dit, waarna de ware aard van het contact duidelijk werd. Er bleek een man achter het account te zitten die dreigde de foto's van het slachtoffer openbaar te maken als er niet werd betaald.

Volgens het slachtoffer moest hij 550 euro betalen. Hij ging daarop naar de politie en deed aangifte van afpersing. De recherche besloot de plek te observeren waar het geld overgedragen zou worden. De aangever wachtte de komst van de afperser of afpersers. Op het moment dat het slachtoffer werd aangesproken kon de recherche direct een 18-jarige Tilburger aanhouden. Kort daarop werd ook de 47-jarige vader van de verdachte als medepleger aangehouden.

Uit het voorlopig korte onderzoek blijkt dat het mogelijk is dat deze verdachten voor meerdere afpersingszaken in aanmerking komen. "Er zijn genoeg mensen die er in trappen. Het is niet slim om via internet met onbekenden in contact te treden. Je weet nooit wie er achter het account zit. Het is ook opvallend als een contact zó snel erotische foto’s van zich zelf op stuurt", zo waarschuwt de politie. Internetgebruikers krijgen dan ook het advies om geen foto's van zichzelf naar iemand te versturen. "Deze foto’s ben je kwijt en krijg je ook nooit meer van internet af."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.