image

Google patcht 9 Android-lekken in nieuwe patchronde

maandag 14 september 2015, 13:21 door Redactie, 7 reacties

Vorige maand kondigde Google aan dat het een maandelijkse patchcyclus ging invoeren, waarbij er als eerste updates voor het Stagefright-lek werden uitgebracht. Tijdens de patchronde van september heeft de internetgigant 9 beveiligingslekken verholpen, waarvan er twee als kritiek zijn bestempeld.

Via kritieke kwetsbaarheden kan een aanvaller op afstand code op het toestel uitvoeren, bijvoorbeeld door een mms-bericht te versturen. Eén van deze kritieke lekken werd al actief aangevallen voordat de update beschikbaar was. De andere kritieke kwetsbaarheid betreft één van de Stagefright-lekken die vorige maand niet volledig werd gepatcht. De updates zijn alleen voor Nexus-apparaten en zullen over-the-air (OTA) worden aangeboden.

Reacties (7)
14-09-2015, 14:38 door Anoniem
Leuk hoor, maar enkel voor de Nexus toestellen.
Het zou eens tijd worden dat Google verantwoordelijkheid neemt voor Android als geheel en een methode doorvoert waarop alle toestellen snel van een update voorzien kunnen worden.
Op de meeste Android toestellen is het een gatenkaas waar Adobe hard om moet lachen.
14-09-2015, 15:47 door Anoniem
Daar zit ik dan met een Galaxy Young uit 2012 die dus totaal geen Android ondersteuning meer krijgt...... Kan er ook geen goede custom rom voor vinden. Beetje krom beleid om een OS als Android alleen bepaalde nieuwe high end toestellen zal ondersteunen.
14-09-2015, 15:53 door softwaregeek
Als of software van Adobe gevrijwaard is van de gatenkaas in Flash!!
15-09-2015, 00:02 door Anoniem
Ik heb sinds 2 maanden een Samsung galaxy S3, en de enige updates die ik ontving waren die voor de apps.

Het besturingssysteem zelf heeft nog niet 1x een update ontvangen.
Zit erover te denken om over te stappen naar cyanogenmod.
15-09-2015, 07:16 door Anoniem
Ik vind het sowieso raar dat je op Android (wat toch in feite Linux is) geen apt-get dist-upgrade kunt uitvoeren, al dan niet via de GUI. Dat werkt toch ook prima op x86 en x64 hardware?
Komt dit puur doordat de chipbakkers hun drivers niet onder (L)GPL vrijgeven - en je dus met blobs moet werken - of zit het in de kern van Android zelf niet goed, waardoor je voor elk specifiek toestel een aparte ROM moet maken?
Al met al is dit echt dé achilleshiel van Android als OS, iets waar Google meer de leiding naar zich toe zou moeten trekken. Maar wellicht zijn ze bang om dan de Chineese OEMs kwijt te raken aan Windows Phone of Sailfish.
15-09-2015, 11:18 door Anoniem
Ik ben er al helemaar klaar mee met dit update gedonder van android.
Ik heb voor de update op mijn Galaxy S4 naar 4.4.2. bijna een jaar (na uitkomen) moeten wachten voor ik de update kon krijgen via mijn provider.
Heb sindsdien niets meer gehad, terwijl Android 5 ook al enige tijd uit is. verder ook geen melding meer gahad of mijn toestel wel of niet geschikt is voor Android 5

Ik ga bij mijn volgende toestel maar overstappen naar de apple IPhone.

ook nog niets gehoord/gekregen voor mijn Galaxy NotePro 12.2.
15-09-2015, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem:Het zou eens tijd worden dat Google verantwoordelijkheid neemt voor Android als geheel en een methode doorvoert waarop alle toestellen snel van een update voorzien kunnen worden.

Als je een gesloten systeem wilt, moet je naar Apple of Microsoft gaan.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.