image

Anti-virusbedrijf lanceert app voor versleuteld chatten

maandag 14 september 2015, 14:36 door Redactie, 2 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf G Data heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers versleuteld kunnen chatten. Via de app kunnen gebruikers naast het voeren van individuele gesprekken en groepsgesprekken ook afbeeldingen en bestanden versleuteld uitwisselen. Voor de encryptie maakt 'Secure Chat', zoals de app heet, gebruik van het Axolotl-protocol van TextSecure.

Inmiddels zouden er al meer dan 10 miljoen gebruikers zijn die via het Axolotl-protocol van TextSecure communiceren. Via apps die het protocol ondersteunen, zoals de app van G Data of TextSecure van Open Whisper Systems, kan zowel via sms als via de berichtendienst van de app zelf veilig worden gecommuniceerd. Verder biedt Secure Chat ook een zelfdestructie-timer, waarmee de verzender kan bepalen wanneer zijn berichten en bestanden op het apparaat van zijn gesprekspartner worden verwijderd.

G Data beheert de servers van Secure Chat, die zich in Duitsland bevinden. Daardoor vallen de servers onder de Duitse privacywetgeving. Volgens het anti-virusbedrijf bevatten de servers alleen de technische informatie die nodig is om de app te activeren. De communicatie tussen gebruikers van Secure Chat vindt rechtstreeks van toestel tot toestel plaats, waardoor deze niet op servers terechtkomt. De app is in een gratis en betaalde versie beschikbaar. De betaalde versie biedt een malware- en phishingfilter en de mogelijkheid om binnenkomende berichten van geselecteerde contacten te verbergen.

Reacties (2)
14-09-2015, 17:38 door Anoniem
Belachelijk en het is het niet waard. Why? Het is alleen uitgebracht op Android.... Wat nou als je favoriete contacten geen android hebben?!? Domme app!
15-09-2015, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: Belachelijk en het is het niet waard. Why? Het is alleen uitgebracht op Android.... Wat nou als je favoriete contacten geen android hebben?!? Domme app!

BlackBerry biedt al tijden een veilge oplossing voor chat, BBM Protected. BBM Protected is zelfs al SAAS oplossing beschikbaar, dus geen dure servers, maar gewoon uit de cloud. Ideale oplossing voor zorg en overheid als veilig alternatief voor WhatsApp.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.